De Munt is inmiddels een waar collector’s item

0
237
inpakken munten Struuntocht

De Munt StruuntochtLUTJEGAST/NOORBERGUM – Dé munt, daar doen vele deelnemers aan de Struuntocht het toch ook voor. In 2003 startte de organisatie hiermee en inmiddels mag deze beloning een waar collector’s item worden genoemd.

Ook de organisatie heeft de munt hoog in haar vaandel. Zo vertelde voorzitter Piet Miedema al dat er in verhouding veel geld uitgegeven wordt aan deze munt die gedrukt wordt bij de Koninklijke Nederlandse Munt, dezelfde plek als waar onze euro’s ook vandaan komen. Hij komt dan ook met een heus echtheidskenmerk, een officieel keurmerk waarvan de Koninklijke Nederlandse Munt zelf zegt: ‘Het geeft de garantie dat het product door ons is geslagen en daarmee dus met recht kwalitatief hoogwaardig te noemen is.’ Opnieuw is de ene zijde van de munt hetzelfde als anders en de andere toegespitst op deze vierde editie. Uiteraard zal men dus iets rond het thema water hier terugvinden.

Het inpakken van maar liefst 4500 munten is een monnikenwerkje, waarvoor de organisatie gelukkig weer op een groot aantal vrijwilligers kon rekenen. Ditmaal hebben deelnemers aan de Werk en Dagbesteding van Noorderbreedte in Noordbergum zich over het klusje gebogen. Bert van der Vaart, bestuurslid cultuur, is hier werkzaam en is trots dat deze deelnemers ook hun steentje bij hebben gedragen aan de tocht waar hij al maanden aan bouwt. Bij deze Werk en Dagbesteding werken zo’n 35 mensen die in groepen diverse werkzaamheden uitvoeren zoals houtbewerking, schilderwerk, creatief bezig zijn, maar ook productiewerk voor diverse externe partijen. Het gaat om interne mensen (bewoners) die het syndroom van Korsakov hebben of die een Psychiatrische diagnose hebben. Overigens was het inpakken van de munt niet het enige klusje wat ze klaarden. Ze hebben ook nog eens alle zegelkramen voorzien van een nieuwe laklaag.