De Struuntocht steunt Water for Life

0
238
Stuuntocht Erik-4

“Samen kunnen we veel meer bereiken”

LUTJEGAST – Voor het eerst is er deze editie een goed doel gekoppeld aan de Struuntocht. De organisatie heeft zich ten doel gesteld ‘Water for Life’ te steunen en hoopt samen met alle deelnemers en betrokkenen een mooi bedrag voor deze organisatie op te halen.

Al eerder dit jaar werd het goede doel geïntroduceerd. Een groep studenten kreeg als opdracht een sport- en spelmiddag te organiseren voor de jeugd en daarmee direct ook een goed doel te steunen. Lutjegaster Ben Vegter begeleidde het clubje dat in juni zorgde dat de jeugd van het dorp een leuke middag beleefde. Dát deel van de opdracht was dus geslaagd, maar het steunen van het goede doel bleef wat achter. Samen met Kees de Wit, penningmeester in het bestuur van de Struuntocht en buurman, besloot hij alsnog te proberen Water for Life ook financieel te steunen.

Inmiddels zullen de vijftig borden die in de omgeving Lutjegast geplaatst werden, niemand ontgaan zijn. Deze zullen ook nog eens tijdens de tocht prominent aanwezig zijn. Dit alles om een ieder te bewegen iets te doneren in de speciaal gemaakte waterput. Deze put is te vinden vlakbij de ingang van de tent en men mag hier zowel geld als munten in doneren. De put blijft staan tijdens het blarenbal en is er ook zondag na de kerkdienst te vinden.

De volledige opbrengst komt ten goede aan een project van Water for Life in Kenia. Het geld wordt gebruikt om water- en sanitaire voorzieningen aan te leggen. Met water als thema van de Struuntocht dit jaar is het doel natuurlijk perfect gekozen. Vegter en De Wit hebben hoop een mooi bedrag op te halen. “Er zijn 4500 mensen op de been en je zou maar zo eens zeker zoveel toeschouwers op de been zijn. Als iedereen toch eens één euro zou geven”, durfde De Wit al hardop te dromen. “Het zou mooi zijn om in elk geval 5000 euro binnen te halen”, hoopt ook Vegter. “Er is meer nodig om het project in Kenia te laten slagen, maar er zijn ook meerdere instanties en mensen die dit doel steunen. Met zijn allen kunnen we heel veel bereiken.”