Home Struuntocht ‘De unieke barcode garandeert de echtheid van de kaarten’

‘De unieke barcode garandeert de echtheid van de kaarten’

0

Primeur op de Struuntocht: startbewijzen digitaal gescand

STREEK – Een primeurtje, op de Struuntocht. De startkaarten van de maar liefst 4500 deelnemers worden gescand bij de start, in plaats van het ouderwetse afscheuren, knippen of stempelen. Vrijwilligers van de Struuntocht staan met vier tablets bij de start en jakkeren er 300 struners per 10 minuten doorheen. Mark de Groot en Jan Lindenholz van Blackup uit Groningen, ontwikkelden speciaal voor de Struuntocht een unieke app die de deelnemers digitaal registreert in het systeem van de Struuntocht-website.

“De organisatie van de Struuntocht kwam bij ons met het verzoek een website te bouwen waarop deelnemers zich digitaal konden inschrijven”, vertelt techneut Markt de Groot van Blackup. Bovendien wilden ze de startbewijzen op echtheid kunnen controleren. Daar hebben we een technische app voor ontwikkeld. Iedere kaart heeft een unieke barcode die dus maar één keer gescand kan worden. De kaart verschillende keren printen in een poging meer mensen op één kaart te laten deelnemen is hiermee getackeld.” Bang dat de vier controleurs de drukte niet aankunnen is hij niet. “We hebben het systeem uitvoerig getest. De stroom van 300 wandelaars per tien minuten kunnen we gemakkelijk aan. Ik denk dat de bottleneck eerder is dat het tijd kost om de kaart uit de broekzak te halen en open te vouwen”, lacht Mark die met zijn bedrijf straks ook de digitale startkaarten voor De Tocht om de Noord gaat verzorgen. Al gaat dat nóg een stapje verder: met deze app kunnen wandelaars zien waar ze zich in de route bevinden, is achtergrondinformatie over de dorpen op te zoeken en kan gefotografeerd worden. Bovendien kunnen wandelaars via de app in noodgevallen direct in contact komen met de organisatie. “Er zitten inderdaad vier functies op. De hele route zit erin. Ideaal als je verdwaald bent. Het is zo heel eenvoudig de juiste weg terug te vinden. Maar ook wanneer je meer wilt weten over de historie van de dorpen is het handig. Of juist de bezienswaardigheden op wilt zoeken. En mocht je in nood zijn is het heel eenvoudig in contact te komen met de organisatie die bijvoorbeeld de EHBO in kan schakelen. De applicatie is nu al te downloaden via de App-store. Maar de echte primeur is natuurlijk bij de Struuntocht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here