Jeugd NK Fierljeppen is Fries feestje

0
243
grijpskerk nk polstokspringen

GRIJPSKERK – Het is een waar spektakel om te zien. Ook het jeugd NK Fierljeppen is het aanzien meer dan waard en afgelopen zaterdag mochten de beste springers en springsters van Nederland het tegen elkaar opnemen in Grijpskerk. De jeugd dan, welteverstaan. Dat weerhield wethouder Henk Bakker (GroenLinks) niet om de prijsuitreiking te verrichten.

Hij mocht de bekers echter veelal overhandigen aan Friese deelnemers. Niet zo gek natuurlijk, wanneer het overgrote deel van de deelnemers uit Friesland komt. Het goud bij de jongens tot en met twaalf jaar ging naar Rutger Haanstra uit It Heidenskip. Pytrix Westra was de winnares bij de meiden tot en met twaalf jaar. Plaatselijk succes was er ook, ,want Femke Rispens uit Grijpskerk werd in deze categorie derde. Bij de titel in de klasse tot en met tien jaar waren Roy Velis uit Polsbroekerdam en Suzanne Mulder uit Vlist de beste.