Ontdek Levend Landschap

0
2537

LUTJEGAST – Gedurende de middag en avond van 9 september organiseert Gebiedscoöperatie Westerkwartier een bijeenkomst waarin het prachtige landschap van het Westerkwartier centraal staat.

De Rijksuniversiteit Groningen presenteert het landschapsbelevingsonderzoek dat is uitgevoerd in Midwolde en Lutjegast. Ook wordt het nieuw ontwikkelde referentiebeeldenboek houtsingels aangeboden aan gedeputeerde Staghouwer, OC & W en de gemeenten. Eigenaren en beheerders van singels kunnen dit als handboek gebruiken om hun singels op een praktische manier te beheren en nog mooier te maken. Aan het eind van de middag wordt het programma buiten voortgezet op de Lutje Gast ofwel De Baak. De bijeenkomst begint om 14.30 bij dorpshuis Het Kompas in Lutjegast. Meer informatie: www.gebiedscooperatie.info/westerkwartier.