Ook deze vrienden dragen de Struuntocht een warm hart toe:

0
174

Kor Dijkstra, burgemeester gemeente Grootegast:

“Ik heb geweldig veel waardering voor de organisatie die een enorm spektakel heeft opgezet. Ik denk dat niet alleen in het belang van de gemeente is wat ze doen, maar zelfs in het belang van de hele regio. Als gemeente ondersteunen wij dit maar wat graag. We hebben subsidie toegekend, alhoewel dat niet om een enorm bedrag ging. Maar met name de jongens van de afdeling gemeentewerken hebben het nodige werk verzet. Zij hebben gewerkt aan de bebording, de afzetting en zorgen ervoor dat de paden er goed bij liggen. Dit alles ook weer in buitengewoon goed overleg met de organisatie. Ik zie de dag met vertrouwen tegemoet en weet dat er niks aan het toeval is overgelaten.

Nico Boele, Staatsbosbeheer:

“Het Westerkwartier is een ontzettend interessant gebied om te ontdekken. Mensen uit het hele land komen hier met een bepaald beeld van Groningen en blijken dan zo onder de indruk van dit landschap. De Struuntocht is één grote promotie hiervan. Als dit landschap zo’n mooie belevenis is, dan is de Struuntocht één grote etalage om te laten zien wat we hier allemaal hebben. Staatsbosbeheer heeft 1700 hectare in beheer hier en dat is niet alleen voor onszelf. We willen vooral dat de mensen de natuur zien en beleven. Ze lopen tijdens de Struuntocht langs een aantal terreinen van ons en we hopen dat ze kennismaken met wat Staatsbosbeheer doet om het landschap te beheren en te koesteren."

Mireille Wierda, Loonbedrijf Wierda in Lutjegast:

“Het is zo’n grote gelegenheid voor zo’n klein dorp. Ons dorp staat bekend om de vele vrijwilligers. Er zijn hier zoveel mensen die altijd bereid zijn om wat dan ook te doen en die samen keihard werken om weer een succes ervan te maken. Evenementen als deze zijn ontzettend belangrijk voor de leefbaarheid en saamhorigheid. Er blijft al niet zoveel over in het dorp. Maar als het moet, dan staat iedereen er en daarom vinden mijn man en ik het heel belangrijk om de Struuntocht te steunen. Dat doen wij vooral door te helpen met voorbereidende werkzaamheden. De jongens zijn weer druk met het bouwen van bruggen, de paden klaarzetten en rijplaten leggen. En dat ook allemaal weer in samenwerking met andere plaatselijke bedrijven. Dat is toch mooi.”