“Pak hem eens aan!”

0
139
grijpskerk bubbelvoetbal 1

Bubbelvoetbal in Grijpskerker zwembad de Griffioen

grijpskerk bubbelvoetbal 2grijpskerk bubbelvoetbal 3grijpskerk bubbelvoetbal 4grijpskerk bubbelvoetbal 5grijpskerk bubbelvoetbal 6GRIJPSKERK – ‘Beuken, haal hem onderuit, pak hem eens aan!’ Termen die we doorgaans niet graag tijdens een voetbalwedstrijd horen. Anders was dit afgelopen vrijdagavond op het voetbal-speelveld van zwembad De Griffioen in Grijpskerk. Daar werd een toernooitje gevoetbald, maar niet zomaar een wedstrijd. Bubbelvoetbal.

Hoofd zwembad Moniek Mosterman had de paintballen ingeruild voor de grote doorzichtige opgeblazen ballen dit jaar, waar de kinderen hun bovenlichaam in hijsen en vervolgens de strijd met elkaar aan gaan. De weergoden pasten zich moeiteloos aan. Begeleid door slagregens werd het een waar ‘slagveld’ en stonden beuken en elkaar tegen de vlakte aan smijten centraal. Vooral wanneer de bal niet in de buurt was. Het werd een hilarische avond waar een groepje dappere meiden van het MB2-elftal van de vv Zuidhorn de strijd aanging met de andere sekse. Hoewel ze de finale misten waren ze de morele winnaars van de avond. Menig jongen werd af en toe zo hard aangepakt dat hij zelfs uit bal werd geslingerd. Het publiek, dat ondanks het natte weer toch was op komen draven, verkneukelde zich en menigeen liep te schuddebuiken van het lachen wanneer het weer tot een keiharde botsing kwam. Het veld werd natter en natter, de kinderen nauwelijks nog herkenbaar door de bagger, een bal die bijna niet meer nog rolde, maar het plezier leek er alleen maar groter op te worden. Chef Mosterman zag dat het goed was en genoot van de lol die iedereen had. “We willen ieder jaar het seizoen op een leuke manier afsluiten en vooral de jeugd iets aardigs bieden. Het is niet altijd makkelijk weer iets creatiefs te bedenken, maar wanneer ik dit zo zie is het ook deze keer meer dan geslaagd.”
De spijker op z’n kop en de organisatie verdiende dan ook een dikke pluim. Rond half negen kwam er een einde aan het zeer vermakelijk spektakel. De Zuidhorner meiden mochten als privilege zelfs even heerlijk het zwembad in, nadat ze alle drab en modder van zich af hadden gespoeld onder de douche. Ondanks hier en daar een paar blauwe plekken waren er na afloop louter opgewekte gezichten. Al zal de moeder die de verzopen katten weer naar Zuidhorn vervoerde wel hopen op een paar droge en zonnige dagen. Voorlopig zal er even met kussentjes in de auto worden gereden.