Privatisering Kruidhof op lange baan

0
126

BUITENPOST – De Kruidhof in Buitenpost blijft voorlopig onderdeel van de gemeente. De raad stemde hier donderdag mee in. De komende maanden moet vooral gekeken worden hoe er meer geld verdiend kan worden. Zo zijn er plannen voor uitbereiding van de horeca, door ook vergaderzalen te maken.

Volgens het CDA moet onderzocht worden hoe een privaat-publieke samenwerking opgezet kan worden. Romke van der Wal: “Niet alles heeft op de vrije markt kans van slagen.” Raadslid Douwe van Oosten (CU) stelde dat de Kruidhof ook nooit los van de gemeente zou kunnen bestaan. “Gehele verzelfstandiging is een utopie. Er zal altijd een subsidierelatie blijven bestaan.” Wethouder Marten van der Veen (FNP) was het hiermee eens. Hij zei dat vooral het ‘museale deel’ van de tuin geld nodig zal hebben.

Hoe dat ‘extra geld verdienen’ eruit moet komen te zien, moet nog verder uitgewerkt worden. De PvdA heeft voorlopig weinig vertrouwen in de horeca-tak. “De vorige ondernemer is uit pure armoede uit de Kruidhof vertrokken.” Volgens het raadslid moeten in het gebouw alleen sobere maaltijden geserveerd worden.