“Vrienden kijken naar elkaar om”

0
357
Lutjegast Notebomer

Struuntocht kan bouwen op vele vrienden

Lutjegast Notebomer-2Lutjegast Notebomer-3LUTJEGAST – Dit jaar nieuw geïntroduceerd: de vrienden van de Struuntocht. Langzaamaan druppelden de berichten binnen via Twitter of Facebook: weer een vriend erbij. Trots dragen bedrijven en personen de titel en zoals het met vrienden gaat, dragen ze allemaal de Struuntocht een warm hart toe. “Vrienden kijken naar elkaar om”, vat Guurtje Notebomer het in één zin samen.

Opnieuw is het familiebedrijf waar ze werkt, Bouwbedrijf Notebomer in Lutjegast, hoofdsponsor van de Struuntocht. “Wij dragen het evenement gewoon een warm hart toe”, verklaart Guurtje. “Met name Dirk, directeur van onze agrarische tak, is erg begaan met de tocht, omdat voorzitter Piet Miedema al jaren voor hem werkt. Ach, we zijn altijd al vrienden met elkaar geweest”, lacht ze om de term die dit jaar nieuw is. “Maar ik vind het heel mooi gevonden, het heeft iets van betrokkenheid.”

En betrokken bij de tocht en het dorp is het bedrijf zeker. “We bestaan alweer sinds 1890. Ja, dat is lang. De vierde en vijfde generatie zijn alweer aan het werk; allemaal geboren en getogen in Lutjegast. Net als het bedrijf: we hebben nooit ergens anders gezeten. We voelen ons dan ook erg verweven met het dorp. Ik vind het heel bijzonder te zien dat in zo’n klein dorp zo iets groots kan worden opgezet. En het is natuurlijk mooi dat Piet, een werknemer van ons, er zo bij betrokken is. Ontzettend knap hoe hij iedereen enthousiast kan maken voor de Struuntocht. Maar dat is ook echt zijn karakter hoor. Ook op zijn werk kan hij mensen heel goed in beweging krijgen. Die kracht, dat doorzettingsvermogen en enthousiasme, steunen wij maar wat graag.”

De werknemers van Notebomer worden ook bij de tocht betrokken. “Er komt natuurlijk veel personeel uit het dorp of uit de aangrenzende dorpen, dus wij hebben honderd kaarten afgenomen voor al onze medewerkers. Het is leuk dat je zo ook nog eens wat extra’s voor je medewerkers kan doen.” Afgelopen vrijdag kwam iedereen op kantoor om de kaarten in ontvangst te nemen. Ze krijgen ook allemaal een speciale polo om in te lopen. “Vorige keer waren de officiële t-shirt in onze groene kleur, maar dat ging dit jaar niet omdat het blauw beter bij het thema water past. Het is echt leuk te zien dat die shirts van toen nog altijd gedragen worden. Zie je op zaterdag opeens iemand in de tuin bezig in een Notebomer-groene polo. En dus krijgen onze medewerkers ook weer een shirt.” Daarop een speciale vermelding voor het nieuwe ‘Gerust Wonen’ label. Naast woningbouw, agrarische bouw en onderhoud, verbouw en restauratie, biedt Notebomer ook herstel van aardbevingsschade en aardbevingsbestendige bouw en is daarvoor aangesloten bij ‘Gerust Wonen’.