“Bij ons gaat elk team voor de prijzen”

0
1846
Opende OKO Bies Onne

Spelen op hoog niveau belangrijk bij OKO/Bies

OPENDE- Korfbalvereniging OKO/Bies in Opende heeft dit jaar nieuwe trainers voor de eerste klasse van de jeugd en het eerste seniorenteam. Trainer Evert Jan Geertsema gaat de eerste klasse van de jeugd, de A’s, trainen. Anne Wiersema en Hilco Veenema trainen het eerste seniorenteam, vertelt Onno Redeman, voorzitter van OKO/Bies. De nieuwe trainers maken onderdeel uit van de voortzetting van het huidige beleid. “Dat beleid houdt in dat we doorgaan met het streven naar spelen op het hoogste niveau.” En dat geldt niet alleen voor de eerste klasse van de jeugd en het eerste seniorenteam. Ook de jeugd- en seniorenteams die in een lagere klasse spelen, spelen volgens Redeman hoog binnen hun klasse. “Bij ons gaat elk team voor de prijzen.”

Wat we willen bereiken dit jaar? herhaalt Redeman de vraag. Kampioen worden met Senioren 1 antwoordt hij vrijwel meteen. Hij vertelt dat er een aantal spelers van de beste jeugdklasse, ofwel A1, overgeheveld zijn naar dit eerste seniorenteam. “De spelers van deze jeugdklasse nemen een hoog niveau mee naar het seniorenteam. Zij zorgen ervoor dat spelers uit het seniorenteam ook beter worden.” De fanatieke voorzitter lijkt het geweldig als niet alleen de A’s, maar ook de andere jeugdteams veel prijzen gaan pakken, maar hij wil daar niet te veel druk opleggen. “Het is belangrijk dat ze ook voor hun plezier spelen.”

Dit plezier voor de korfballers zit ‘m niet alleen in korfbaltrainingen en wedstrijden, vertelt Redeman. De vereniging organiseert volgens hem veel activiteiten waar alle 210 leden van OKO/Bies aan mee kunnen doen. “Denk aan het OKO-bollenfeest, een LAN party, playbackshows, spooktochten, uitjes naar Slagharen, het organiseren van kerstmarkten en straks is er de najaarsmarkt.”

De voorzitter vindt het belangrijk dat de korfballers oog hebben voor elkaar en niet alleen gericht zijn op eigen wedstrijden. “Daarom trainen veel korfballers van de A’s de andere jeugdploegen.” Die jeugdploegen spelen in een lagere klasse maar daar wordt daarom niet minder aandacht aan besteedt. “Het gaat ons niet alleen om de beste jeugdspelers uit de A’s, ook de C’s, D’s, E’s en F’s zijn belangrijk. Elk team traint bij ons dan ook twee keer in de week. Van A tot F. Daar is geen uitzondering op.”

Volgens Redeman gaat het goed met de club. “Ja, sinds augustus dit jaar zijn we zelfs leerbedrijf geworden,” vertelt hij opgetogen. “Dat betekent dat sportstudenten bij ons kunnen stagelopen. Daar zijn we erg blij mee.” Ook is Redeman enthousiast over de spelregelcursus die veertig leden van de vereniging afgelopen seizoen volgden. Twintig van hen, onder wie Redeman zelf volgen nu een scheidsrechtercursus. “Zelf fluit ik al jaren,” lacht de voorzitter, “maar straks heb ik dan officieel het diploma in handen.”

Hij vertelt dat het belangrijk is voor het voortbestaan van de korfbalvereniging dat de vereniging scheidsrechters levert. “Anders kunnen we geen korfbalcompetities spelen. We hopen dan ook dat er dit jaar van die twintig deelnemers een stuk of vijftien mensen zijn die hun scheidsrechter diploma komen halen.”