Controlerende ambtenaren bedreigd met hooivorken

0
210

GROOTEGAST – Ambtenaren van de gemeente Grootegast zijn tijdens hun werk bedreigd met hooivorken. Dat staat in een interne rapportage die afgelopen week naar de gemeenteraad gestuurd is. Het gaat om ambtenaren van de afdeling Handhaving, die met name in het buitengebied erop moeten toezien dat burgers zich aan het bestemmingsplan houden.

De rapportage werd opgesteld nadat VZ2000 in juni het college had gevraagd in gesprek te gaan met de ambtenaren. Thema van dat gesprek moest het ‘gedrag’ en de ‘houding’ zijn. De partij was ter oren gekomen dat er vaak een negatieve sfeer heerst bij een controle. In de rapportage valt daarover te lezen: “Beide ambtenaren geven aan dat zij zich er van bewust zijn, meesttijds, niet te komen met een prettige boodschap.”

Te lezen valt ook dat sommige agressieve inwoners later hun excuses hebben aanbieden. “Het is het ook voorgekomen dat lang na een vervelend voorval, betrokken burgers hun excuus aanbieden voor de uitvallen richting de toezichthouders met als motivering dat zij niet lekker in hun vel zaten door een opeenstapeling van (voor ons niet terzake doende) voorvallen en de toezichthouders op dat moment slachtoffer waren van hun onbedoelde foute uitingen.”