De Gouden Helm van Roden glimt weer als vanouds

0
106

RODEN Zondag 20 september staat de Gouden Helm van Roden weer op het spel. Veertien onverschrokken grasbaanracers uit vijf landen binden met elkaar de strijd aan om het kleinood. De races tijdens de Rodermarkt feestweek zijn het jaarlijkse hoogtepunt op het Speed Centre in het Steenbergerveld.

Het deelnemersveld voor de Gouden Helm Races wordt aangevoerd door clubrijder van de Stichting Motorsport Roden Mark Stiekema. Vrijwel het gehele seizoen was Stiekema door een handblessure uit de roulatie. Juist op tijd voor de races om de Gouden Helm is hij weer fit. Tot de kanshebbers behoort ook de pas 16-jarige locale held Romano Hummel uit Hoogkerk.

Een groot aantal Europese Topcoureurs komen naar Roden. Tegengas komt van gerenommeerde namen als de WK rijders de Tsjech Josef Franc en de Duitser Jörg Tebbe. De Oosterburen Bernd Diener, Enrico Janoschka en Matthias Kröger brengen een schat aan ervaring mee naar Roden. Jonge honden als de Britten Adam Filmer en Rob Mear, de Duitser Kai Dohrenkamp en de Fransman Richard de Biasi zullen willen bewijzen dat de toekomst aan hen behoort.

Natuurlijk ontbreken ook de zijspannen niet. Ze komen naar Roden in twee smaken. Zowel de 500cc als de spectaculaire 1000cc combinaties komen aan de start. Ook de talenten in de Special Nationaal en 125cc Specialklasse maken hun opwachting. De altijd spectaculaire Shorttrack klassen maken het programma compleet. De kans is groot dat in de ST1 en ST2 al kampioenen uit de bus rollen.

De races beginnen om 13.00uur. De weg naar het Speed Centre Roden zal vanuit de wijde omgeving met borden worden aangegeven. Het adres is Amerika 26, 9342 TC Een. De entree bedraagt 14 euro voor volwassenen en de jeugd van 12 t/m 15 betaalt zeven euro.