Deelnemers steken loftrompet af!

0
2139
STRUUNTOCHT - Foto Alida Willemen

Lyrische reacties over Abel Tasman Struuntocht

STRUUNTOCHT - Foto Annie de BoerSTRUUNTOCHT - Foto Anouk RenkemaSTRUUNTOCHT - Foto Antoinette TabakSTRUUNTOCHT - Foto Bea StuivenbergSTRUUNTOCHT - Foto Douma GrootegastSTRUUNTOCHT - Foto Eelke SolleSTRUUNTOCHT - Foto Frederiek DillingSTRUUNTOCHT - Foto Froukje PoortingaSTRUUNTOCHT - Foto Froukje Poortinga2STRUUNTOCHT - Foto Froukje Poortinga3STRUUNTOCHT - Foto Gea WitteveenSTRUUNTOCHT - Foto Gina WegterSTRUUNTOCHT - Foto Gooikjen Pompstra van BergenSTRUUNTOCHT - Foto Grietje SiersemaSTRUUNTOCHT - Foto Grietje WesterdijkSTRUUNTOCHT - Foto Jan Roffel (5 jaar)STRUUNTOCHT - Foto Jitske StiekemaSTRUUNTOCHT - Foto Johan BijleveldSTRUUNTOCHT - Foto Klaas ElzesSTRUUNTOCHT - Foto Lydianne StrooSTRUUNTOCHT - Foto Peter RebergenSTRUUNTOCHT - Foto Ties AusmaSTRUUNTOCHT - Foto Trijntje HagenauwSTRUUNTOCHT - Foto Truus Kuipers-KrolSTRUUNTOCHT - Foto Wilko EitsmaSTRUUNTOCHT - Foto Yvonne DijkstraLUTJEGAST- De mailbox zat vol, zo niet overvol. De deelnemers van de Abel Tasman Struuntocht stuurden massaal hun foto’s op en deelden hun ervaringen met de redactie. De Streekkrant heeft een aantal foto’s geselecteerd en publiceert zoveel mogelijk van de ingezonden reacties.

Froukje Poortinga had liefst drie inzendingen, begeleid met een schrijven. “Deze stoere boys hebben met heel veel plezier de struuntocht  gelopen”, schreef ze. “‘Petje af voor deze stoere meiden’ en ‘Ja ja, deze dames hebben het ook gehaald! Top!’.” Ina Ketler uit Muntendam was ook tevreden: “Het was een mooie natuurtocht,ondanks de vele modderpaden,dat heeft toch ook wel weer wat.” Jan Roffel uit Burum hield het ondanks zijn jeugdige leeftijd vol: “Supertocht! Wel zwaar voor mij, maar heb het gehaald. Ik ben vijf jaar dus iedereen kan het! Het mooiste vond ik het ritje met de bus en die man die in de lucht kon vliegen.” Ook Tjebbe Douma uit Grootegast mailde: “Mijn complimenten voor de organisatie, dat was geweldig.”

Bea Stuivenberg-Gorter uit Baflo was eveneens in een goed humeur. “Ik heb vandaag met een groep van 8 personen de Struuntocht gelopen. Het was feest. Zowel de start als de tocht en de finish. Heel goed geregeld. Bedankt”, schreef ze. Frederieke Dilling uit Rolde hield het kort maar krachtig: “De Abel Tasman Struuntocht brengt je een stuk vrolijker bij het einde.”

De reactie van Eelke Solle uit Lutjegast was weer iets langer: “Allereerst mijn complimenten hoe de Streekkrant uitpakt met de Abel Tasman Struuntocht, veel aandacht voor het mooie Westerkwartier, maar ook mooie reclame voor jullie zelf. Ik doe graag mee met jullie oproep om een terugblik te sturen.” Miranda Stavenga uit Eenrum was optimistisch in haar mail van afgelopen zondag. “Gisteren heb ik voor de eerste keer meegedaan met de Struuntocht en ik ga zeker nog een keer meedoen!”

Ties Ausma uit Oldekerk liep de Struuntocht met zijn tante Cobie Pool. “Het laatste stuk heb ik alleen gelopen want mijn tante kon niet meer. Maar ze heeft hem uitgelopen. Waarvoor diep respect!” Trijntje Hagenauw maakte een foto van mevrouw Gooikjen Pompstra van Bergen (bijna 85 jaar). Zij zat in haar scootmobiel te genieten van de wandelaars. “Op een gegeven moment was er een wandelaar die z’n gladiool aan haar gaf, en vele anderen deden dit naderhand ook. Ze zat al snel bijna verstopt achter een zee van bloemen, schitterend, ze heeft daar zo enorm van genoten.”

Dit is slechts een eerste greep uit alle reacties, getuige de mails die daarop volgden. Jannie Westerdijk bijvoorbeeld. “Een heel leuk idee om de kilometers aan te geven, maar dat kan beter andersom: aftellen in plaats van optellen!”, liet ze weten. Annie de Boer uit Surhuisterveen had een speciale reden om mee te doen aan de Struuntocht. “Ik heb de AbelTasman Struuntocht met twee zussen Gerda en Aukje gelopen,een bijzondere tocht die we als eerbetoon aan dochter Martha Eva de vries hebben opgedragen, die in december 2014 aan kanker op 17- jarige leeftijd is overleden.”

Anna Raspe uit Grijpskerk was ook tevreden. “Ik vond het een supermooie tocht, alleen op lange rechte stukken werd niks georganiseerd, maar verder een topdag gehad!” Anouk Renkema uit Lutjegast deed mee met een vriendenclub. “We waren om 9 uur gestart met veel energie. Halverwege klaagden mensen wel dat ze last van hun voeten hadden maar we gingen door. Na zeven uurtjes wandelen kwamen wij ook binnen, en ook op het terrein was het een groot feest!” Els Bijlsma uit Grijpskerk is helder: “Struuntocht: waar een klein dorp groot in kan zijn” Eelke en Mardo de Jong uit Oldekerk schrijven hun ervaringen als volgt: “Dit was voor ons de eerste keer dat we de tocht meeliepen, het was een grandioze ervaring en wat een gezelligheid zeg. Je praat met iedereen of je ze kent of niet.” Antoinette Tabak uit Buitenpost vermaakte zich uitstekend: “Samen met mijn vriendin hebben we naast alle schitterende dingen onderweg, ook erg veel lol gehad om de mooie opzet rondom de toiletten.”

Wilco IJtsma uit Grootegast was ook tevreden: “Ondanks dat die verrekte brilsmurf` ‘t host verklapt had, wil’n wij die plus mienes 400 mens`n die toch nog noar de vastgeplakte euro munt hem bukt bedank’n! Wij hem ons weer de buuz’n uut lacht!” Henk de Boer schreef zelfs een limerick: “Het STRUUN-bestuur van Lutjegast, werd zaterdag met alle lopers zeer verrast. Met een zorgelijk oog schuin omhoog, hielden we het de hele dag droog. Iedereen blij dat het thema "water" niet uit de wolken is "geplast"! Janke Veenstra uit Vierhuizen vond het als vanouds gorganiseerd. “Jammer dat we weer vier jaar moeten wachten, ik kijk er nu al weer naar uit.” De zussen Gina Wegter-Smid en Selie Hummel-Smid waren ook van de partij. Johan Bijleveld uit Grijpskerk toonde zich eveneens een blij man. “Een échte struuntocht; helemaal Top! en op de valreep het "Lutjegaster volkslied".” Grietje Siersema uit Grootegast stak de loftrompet af. “De Struuntocht was prachtig! De route, de sfeer en de mensen, wat een happening! De laatste kilometers waren pittig maar we hebben het gehaald!” Alida Willemen had een dag later echter wel wat last: “Lopen heeft een hele andere dimensie gekregen na de Struuntocht. Wist niet dat ik op zo veel plekken spierpijn kon krijgen in mijn benen.”

Truus Kuipers-Krol vond het vreselijk afzien, maar dankzij de steun van de mensen om haar heen haalde ze glansrijk de finish! Tiny Brontsema en Gea Witteveen debuteerden eveneens. “Was het afzien? Soms wel even, maar we hadden bovenal een prachtige dag!” L. Sportel uit Grootegast vond het een fantastische dag: “Verrassende paden en mooie vergezichten waar we andere wandelaars in de verte hun weg zagen gaan. Maar wat heb ik het festijn onderweg erg gemist”

De Streekkrant heeft dus zoveel mogelijk reacties verzameld. Gelukkig overwegend positief en soms zelfs lyrisch. Feedback was er echter ook: diverse deelnemers lieten in hun mails weten de volgende keer graag meer watertappunten op de route te zien. Deze kan over vier jaar dus aan het draaiboek worden toegevoegd. Maar nu eerst: nagenieten en foto’s kijken. De fotowedstrijd van de Streekkrant loopt nog even door, deelnemers kunnen tot en met aanstaande zondag hun meest spectaculaire voorpaginafoto inzenden! Mailen kan deze week nog naar destreekkrant@media-totaal.nl. Doen hè!