Gezellige Open Monumentendag in gemeente Zuidhorn

0
221
Grijpskerk Monumentendag

GRIJPSKERK – De Open Monumentendag in de gemeente Zuidhorn is ook dit jaar weer goed verlopen. Onder behoorlijke publieke belangstelling waren diverse monumentale gebouwen geopend voor publiek, waaronder de kerk in Grijpskerk.

“Het was heel gezellig”, blikte voorzitter Jan Oomkes van Open Monumentendag Zuidhorn na afloop terug. “Landelijk waren er ongeveer evenveel bezoekers als vorig jaar. Ik had de indruk dat het in de gemeente Zuidhorn iets minder druk was dan vorig jaar, maar vermoedelijk had dat ook te maken met de concurrentie van de Struuntocht.”

Desalniettemin toonde Oomkes zich een tevreden voorzitter. “Wat ook bijzonder was, was de smederij in Zuidhorn die weer operationeel was. Er werd weer gesmeed. Die locatie trok misschien wel 300 bezoekers.”

Tevredenheid alom dus.