Hummel-ZUIDHORuN staat voor de deur

0
371

ZUIDHORN – Zaterdag 19 september 2015 vindt de 11e Hummel-ZUIDHORuN plaats, een hardloopwedstrijd over 5, 10 of 15 kilometer in en om de dorpskern van Zuidhorn. Voorzitter Rins Herder kijkt uit naar dit jaarlijkse loopevenement: “Het loopevenement wordt al jaren zeer gewaardeerd door wedstrijdlopers en recreanten, vooral ook omdat het een loop door het dorp is. Dat maakt het ook leuk om het te organiseren. Het evenement brengt sfeer in het dorp, we hopen dat inwoners langs de route dit jaarlijkse evenement met ons tot een feest willen maken.”

Naast een wedstrijd- en recreantenloop, maakt ook een kinderloop voor kinderen tussen de 4 en de 12 jaar deel uit van dit loopevenement. Alle basisscholen in de gemeente Zuidhorn hebben informatie gekregen over de kinderloop. Afgelopen jaar deden zo’n 50 kinderen mee.

De wedstrijd is een onderdeel van het Loopcircuit Noord Nederland, een wedstrijdcircuit met meerdere lopen in Groningen en Drenthe. De wedstrijdlopers lopen 15 kilometer, verdeeld over drie ronden van 5 kilometer. Hier nemen snelle wedstrijdlopers aan deel. Recreanten kunnen meedoen aan een loop over 5, 10 of 15 kilometer. De afgelopen jaren liepen steeds rond 500 lopers de prachtige route in Zuidhorn.

Dit jaar vinden start en finish van de loop plaats in de Molenstraat ter hoogte van de Dorpsvenne. Vanaf 15.00 uur vindt daar ook de kinderloop voor kinderen in de basisschoolleeftijd plaatsvinden. Het startschot wordt gegeven door hoofdsponsor Jeroen Hummel.

Individuele inschrijving kan plaatsvinden op de dag zelf plaats vanaf 14.00 uur in de gymzaal aan de Admiraal Helfrichstraat. Echter, voorinschrijving via de website is ook mogelijk. Bij voorinschrijving voor 17 september wordt korting gegeven.

De HUMMEL ZUIDHORuN is een sportfestijn voor het hele dorp. Iedereen die niet meeloopt wordt uitgenodigd om langs de route de lopers aan te moedigen. Route en doorgangen voor het verkeer zijn te vinden op de website www.Hummelzuidhorun.nl .