“Om weer hogerop te komen, hebben we een nieuwe trainer, Ljibbe Kuipers”

0
484
Buitenpost - Wietze Gerrit Wijma

Korfbalvereniging De Flamingo’s in Buitenpost bouwt hard aan toekomst

BUITENPOST- Korfbalvereniging De Flamingo’s in Buitenpost is hard aan het bouwen aan de toekomst, vertelt Geertina Leijendekker van de technische commissie. Vorig jaar degradeerde de korfbalclub naar de vierde klasse. Daarnaast zit de club op dit moment zonder voorzitter. “We proberen alles rond te krijgen, en dat lukt aardig. Om weer hogerop te komen hebben we een nieuwe trainer aangetrokken, Ljibbe Kuipers,” vertelt Leijendekker.

De nieuwe trainer gaat de jeugdspelers van de korfbalvereniging trainen. In totaal zijn er dertien jeugdteams die competitie spelen en vier seniorenteams, zegt Leijendekker. “We proberen de jeugdleden te behouden. Veel junioren krijgen namelijk een bijbaantje op zaterdag en kunnen daardoor niet meer trainen of competitie spelen. Door korfballessen te geven tijdens schoolgym en een jaarlijks schoolkorfbaltoernooi in Twijzel te organiseren, proberen we de korfballers weer enthousiast te maken.”

Volgens Leijendekker is de korfbalvereniging meer dan korfbal en competities alleen. “Het heeft een sociale functie. Jaarlijks organiseert de vereniging een familiedag om het seizoen af te sluiten en teams organiseren zelf bijvoorbeeld een Sinterklaasavond met elkaar. In de teams zitten zowel jongens als meisjes. Het leuke is dat je korfbalteam ook echt je vriendengroep is,” zegt Leijendekker. Ze vertelt dat het bijzonder is dat de korfbalvereniging die meer dan 200 leden heeft en zo’n 50 jaar bestaat, bloeiende jeugdspelers heeft. “Er is sprake van een toestroom van jeugdspelers. Daar waar andere clubs krimpen zijn wij gegroeid.”

Vorig jaar heeft de groeiende korfbalvereniging een nieuw kunstgrasveld gekregen. Daar is Leijendekker erg blij mee. “Voordat we het kunstgras hadden, werden er vaak wedstrijden afgelast omdat we zo’n slecht veld hadden. Dit kunstgrasveld voldoet aan alle eisen waardoor er hier weer volop wedstrijden gespeeld kunnen worden.” Nu het veld op orde is wil de korfbalvereniging de accommodatie verder uitbreiden en moderniseren. Een van de onderwerpen die daarbij op de agenda staat? “De kleedkamers,” zegt Geertina Leijendekker, “Die kunnen wel een opknapbeurt gebruiken.”