Piet Kuipers

0
200
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Piet Kuipers uit Gerkesklooster-Stroobos is voor de zomervakantie toegetreden tot het Algemeen Bestuur van Wetterskip Fryslân, maar heeft geen stemrecht. Dit recht moet hij overlaten aan Trienke Elshof uit Oldetrijne die de eenmansfractie van Bedrijf Boer en Burger invult. Bij de verkiezingen van afgelopen maart had BBB net te weinig stemmen voor twee bestuurszetels, maar mag zich dus nu wel breder laten vertegenwoordigen.

Belangrijk, zo blijkt wel uit de agenda van de komende vergaderingen van Wetterskip Fryslân deze week. Er komen belangrijke onderwerpen aan de orde, onder meer het Watergebiedsplan Twijzel en omstreken waar, naast Achtkarspelen, ook een deel van het Westerkwartier onder valt. In de omgeving van Buitenpost is veel onrust ontstaan over de hoogte van de waterpeilen. Wordt het nu moeras of is landbouw ook nog mogelijk? BBB heeft contact met Boeren en Burgers in dit gebied.

Kuipers was jarenlang lid van het Algemeen Bestuur van Wetterskip Fryslân voor het CDA. Nadat hij hiermee stopte, kwam zijn naam op de lijst van Bedrijf Boer en Burger naar voren. De waterschapsbestuurder zal die partij de komende jaren dienen.