Succesvolle eerste editie ReitdiepPOP

0
120
GRONINGEN - ReitdiepPop

GRONINGEN - ReitdiepPop2GRONINGEN – Bootjes, kinderactiviteiten, lekker eten en drinken, gezelligheid en natuurlijk heel veel muziek: dat waren de ingrediënten van ReitdiepPOP. De eerste editie van dit evenement besloeg direct maar liefst twee dagen. Ruim 4.000 bezoekers wisten de weg te vinden naar ReitdiepPOP. Het winkelplein in Reitdiephaven werd omgetoverd tot een gezellig met pallets afgezette festivalterrein. ’s Avonds gaven de speciaal uitgelichte pierwoningen het geheel een nog sfeervoller aanzien.

De line-up, een combinatie van grotere podiumacts en intiemere singersongwriter optredens op het voordek van een woonboot, sloeg duidelijk aan. Initiatiefnemer van het festival Patrick Wijninga: “We hebben een ontzettend goede basis gelegd voor een jaarlijks terugkerend evenement. Alleen maar positieve reacties van bezoekers, bands en sponsoren. Er zijn zelfs al vrijwilligers en bands die zich aanmelden voor ReitdiepPOP 2016”. Meer dan 70 vrijwilligers uit de buurt hebben zich ingezet. De contacten binnen de buurt zijn versterkt en Reitdiep is als wijk verder op de kaart gezet.

Voor wie het gemist heeft: in 2016 een nieuwe kans voor ReitdiepPOP!