Zorgsteunpunt Klooster&Buren opent haar deuren

0
112

KLOOSTERBUREN – Vanaf dinsdag 15 september is het zorgsteunpunt van dorpscoöperatie Klooster&Buren een feit. Het steunpunt, dat gevestigd is in de dorpsbibliotheek in zorgcentrum ’t Olde Heem, wordt dan feestelijk geopend door wethouder Mariëtte de Visser.

Het zorgsteunpunt is de eerste prioriteit van Coöperatie Klooster&Buren, de dorpscoöperatie die in juni is opgericht. De coöperatie, die inmiddels 139 leden telt, is een initiatief van Stichting SintJan en staat voor vitaliteit en behoud van voorzieningen in de vijf dorpen van voormalig gemeente Kloosterburen. Het steunpunt start met het invullen van hulpvragen op gebied van ondersteuning, hulp en welbevinden!

Met het wegvallen van voorzieningen en diensten door krimp en bezuinigingen is het soms lastig om dagelijkse klusjes geklaard te krijgen. Voor diegenen die daarbij hulp nodig hebben biedt het steunpunt uitkomst. De hulp varieert van boodschappen doen voor iemand die met een gebroken been thuis zit, tot een spelletje spelen met iemand die alleen is. In principe worden de leden, ieder met hun eigen specifieke kennis en talenten, zelf ingezet. In de toekomst zal het steunpunt ook ingewikkelder zorgvragen invullen, met ondersteuning van professionele hulpverleners. Samen zorgen de leden voor elkaar en voor het behoud van een prettige leefomgeving.

Het Zorgsteunpunt is geopend op : dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur en op donderdag van 10.00 tot 12.00 uur.