AED- apparaat Niekerk voortaan breder inzetbaar

0
167

NIEKERK Het AED-apparaat, welke reeds geruime tijd in dorpshuis De Rotonde hangt, is voortaan breder inzetbaar. De oorzaak van deze verandering is het feit dat het toestel tegenwoordig aan de buitenkant van het dorpshuis hangt.

Het bestuur van De Rotonde werd door Willy Wielsma van Hartslag Nu gewezen op het feit dat het wenselijk zou zijn wanneer het apparaat aan de buitenkant van het dorpshuis gemonteerd zou worden, zodat het in de 112 alarmering meegenomen kon worden.

Om deze speciale buitenkast te bekostigen is het bestuur van De Rotonde naarstig op zoek gegaan naar de benodigde financiële middelen.

Dankzij financiële bijdragen van Stichting De Zijlen, Mts.Wielsma de Vries,

Stichting Dorpsbelangen Niekerk-Oldekerk-Faan en de gemeente Grootegast, die de montage kosten voor haar rekening heeft genomen, is de speciale AED kast intussen operationeel. Omdat de stichting ‘De Rotonde’ zelf de jaarlijkse onderhoudskosten voor haar rekening neemt, is het goed functioneren van het levensreddende apparaat ook voor de toekomst gewaarborgd.