Elfde ZuidhoRuN trekt meer dan vierhonderd deelnemers

0
161
19 sept Zuidhorn Start Hummel ZuidhoRUN Centrum 01

ZUIDHORN – Met Gerd Vos uit Appingedam als winnaar op de vijftien kilometer kan de organisatie van de ZuidhoRun terugkijken op een meer dan geslaagd evenement. Want met 350 lopers en 90 kinderen heeft de loop zich ontwikkeld tot een serieus te nemen loopevenement.

Afgelopen zaterdag verrichtte hoofdsponsor Jeroen Hummel (Hummel Tuintotaal) het startsein voor de Kidsrun. Met negentig deelnemers waren er veel ouders en familieleden langs de lijn om hun kroost aan te moedigen. Een mooie spin-off voor de wedstrijdloop van vijftien kilometer, die dus gewonnen werd door Vos in een tijd van 53.19. Tweede werd Meindert ter Veer uit Oldehove 53.29 uur en derde (net als vorig jaar) Didier Senay met 53.31 uur. Bij de vrouwen kwam Petra Faber als snelste over de finish in 1.04.01 uur. Tweede en derde werden Liesbeth Steenbergen uit Sneek met 1.07.18 uur en Marscha Pijnenborg uit Den Ham met 1.07.51 uur. Alle uitslagen zijn te vinden via www.HummelZUIDHORuN.nl