Jongdierenkeuring Aduarder Sportfokkers

0
138
18 sept Noordhorn Sportfokkers jongdierendag. Tuincentrum Frank Meester

NOORDHORN – De Aduarder Sportfokkers organiseerden afgelopen vrijdag hun jaarlijkse jongdierendag voor kippen en konijnen. De avond werd gehouden bij Tuincentrum Frank Meester te Noordhorn. De konijnen werden gekeurd door Jenne Meijer uit Zevenhuizen, terwijl Rick Roelfsema uit Leek de hoenders en de dwerghoenders voor zijn rekening nam.

Bij de grote hoenders werd een zilver-zwart gezoomde Wyandotte van Sijbren Hogewerf en Zoon uit Aduard/Niekerk de kampioen.

Bij de dwerghoenders ging de kampioenstitel naar een Wyandotte, wit blauw columbia van Jan Evert Moes uit Zuidhorn. Dat het houden van dieren in het bloed van de familie Moes zit is wel duidelijk, want Jakob Moes uit Noordhorn showde de mooiste haan: een Wyandotte wit zwart columbia en broer(tje) André Moes had de mooiste jonge hen met een Welsumer roodpatrijs. Dit hennetje won ook de eerste prijs van de jeugdleden. Kampioen bij de konijnen werd een Kleurdwerg, konijn grijs, van Henk Zwakenberg uit Sauwerd.