Geert van Duinen maakt zich op voor Marathon van New York

0
1221
Sebaldeburen arbeiders voor kika

De Havenarbeiders voor KIKA

SEBALDEBUREN – Een vriendengroep van café Het Haventje heeft het afgelopen weekend een marathonuitzending op de radio gemaakt, puur om geld in te zamelen voor KIKA. Doel is om kroegeigenaar Geert van Duinen klaar te stomen voor de marathon van New York en om voor KIKA te kunnen lopen is 5750 euro nodig. De groep zette in op 2500 tot 3000 euro.

Het idee ontstond bij Van Duinen. “Mijn beide jongens gingen naar school en ik vond het een mooi idee om met z’n drieën de 4 Mijl van Groningen te lopen. Dat is uiteindelijk niet doorgegaan, wel heb ik twee keer als begeleider van de school meegelopen”, legde hij uit. Daarna begon het idee te leven om door te trainen en te gaan voor de marathon. Door omstandigheden heeft Van Duinen dat plan moeten uitstellen, maar dit jaar moet het dan eindelijk gaan gebeuren. De kroeguitbater gaat lopen voor KIKA en heeft daarvoor 5750 euro nodig. Tijdens de marathonuitzending in café Het Haventje was het plan om ruim 2500 euro op te halen. En aangezien de marathon van New York op 1 november staat gepland, hebben de betrokkenen nog iets meer dan één maand om dat bedrag op te halen.

Van Duinen heeft aan steun in elk geval geen gebrek. Het idee voor de marathonuitzending op de radio ontstond bij Jippe Vellinga. “We zaten met vier man bij elkaar en bedachten dat het misschien leuk zou zijn om een marathonuitzending te maken. Met vier man waren daarvoor misschien met weinig, maar met veertien man zou het wel lukken.” En dat lukte inderdaad, want Johan Bos, Jos Vorenkamp, Bianca Bolhuis, Simone Slager, Liesbeth Jansen, Klaas Weijer, Arnold Bloemberg, Thea en Albert van der Bij, Fokko en Jeroen Boers en Wieger Mosselaar is de fanfare van honger en dorst compleet.

Deze groep mensen hebben het afgelopen weekend dan ook hun best gedaan om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Met een FM-frequentie, want de Havenarbeiders waren van donderdag tot en met zaterdag te horen op 107.6 FM. “We hebben daarvoor een vergunning aangevraagd en toestemming gekregen van Agentschap Telecom”, aldus Vellinga. Geld werd er opgehaald met het draaien van plaatjes. Ieder aangevraagd plaatje kostte een euro en bij iedere consumptie in het café ging ook een bepaald bedrag naar het goede doel. Na een marathonuitzending werd het feest afgelopen zaterdag afgesloten met diverse live-artiesten uit de regio. De groep kijkt er met voldoening op terug en hoopt de komende tijd door te gaan met het inzamelen van geld. Dat gebeurt onder andere door het inzamelen van doppen van statiegeldflessen. En het lopen van de marathon zelf? Daar heeft kroegeigenaar Van Duinen in elk geval alle vertrouwen in. “Ik zit nu hardlopend en lopend op 25 kilometer. Het voordeel van de marathon van New York is dat er geen eindtijd aan zit. Dus die finish ga ik zeker weten halen.”