Kom in Zuidhornfeest geeft dorp gewenst impuls

0
183
zuidhorn kom in zuidhorn overleg

ZUIDHORN – Aan een goede samenwerking geen gebrek. Zakenkring Zuidhorn, Stichting Oranjemarkt, SWgZ en de gemeente Zuidhorn hebben de handen ineen geslagen om het succesvolle ‘Kom in de Kom’ van vorig jaar een passend vervolg te geven. De betrokkenen zijn blij met het enthousiasme.

Afgelopen donderdag waren de organisatoren nog druk doende met opstellen van het programma. Johan Vergonet (Welkom in Zuidhorn), Abbe Borger (Albert Heijn Zuidhorn), René Westerhoff (stichting Oranjemarkt), Roland Turksema (Brilmode) en enkele direct betrokkenen hebben de handen ineen geslagen om er een topdag van te maken in Zuidhorn. Nadat er ruim 17,5 miljoen euro overheidsgeld (gemeente, provincie Groningen) is geïnvesteerd in de herinrichting van het centrum in Zuidhorn, werd dit vorig jaar gevierd met een groots en geslaagd feest. Dat feest gaat dit jaar een passend vervolg krijgen, zo is de verwachting. “Het is voor de leefbaarheid van Zuidhorn van belang dat de voorzieningen blijven”, aldus René Westerhoff van stichting Oranjemarkt. “Ook voor de gehele gemeente, want het dorp Zuidhorn is toch wel de economische motor. Er was in het verleden altijd wel de behoefte om een soort najaarsmarkt te organiseren. Vanuit de Zakenkring heeft de stichting Oranjemarkt regelmatig de vraag gekregen om een ‘kleintje Oranjemarkt’ te organiseren. Vorig jaar zijn wij als een ‘ad hoc commissie aan de slag gegaan. Omdat het toen zeer geslaagd was, zijn wij weer als een ‘ad hoc commissie’ aan de slag gegaan. De commissie bestaat uit vrijwilligers en wordt onder andere gesponsord door de Zakenkring en Stichting Ondernemersfonds Kom Zuidhorn.”

Met andere woorden, het Kom in Zuidhornfeest heeft de potentie uit te groeien tot een jaarlijkse gebeurtenis van formaat. Op zaterdag 3 oktober is er dan ook van alles te doen in hartje Zuidhorn. “Met zo’n najaarsmarkt, waar alle winkeliers, sportverenigingen zich kunnen presenteren, krijgt niet alleen het centrum een invulling van z’n functie, ook laten we dan zie wat Zuidhorn allemaal te bieden heeft”, vervolgt Westerhoff. “Ook de gemeente staat met een stad om de Oostergast te promoten. Er komt zelfs een grote hindernisbaan stormbaan Challenge. Op een stormbaan kan iedereen proberen om zo snel mogelijk het parcours met hindernissen af te leggen. Er zijn vier leeftijdscategorieën; de jeugd van tien tot veertien jaar en vijftien tot zeventien jaar, achttien tot 45 jaar en natuurlijk de senioren. De stormbaan is maar liefst 46 meter lang en staat op het Holtplein.”

Deelname aan deze stormbaan is gratis en er zijn dan ook mooie prijzen te winnen. De digitale inschrijving is al gestart en op 3 oktober kunnen belangstellenden zich vanaf 12 uur inschrijven bij de winkel van Brilmode Zuidhorn in de Hoofdstraat. Ook staat SWgZ met de Stigmabus op de markt. Het is voor het eerst dat deze grote schoolbus het Noorden aan doet. “Kortom, een stel vrijwilligers die er, met sponsoring uit de reclamebelasting, een bruisende activiteit in de kom van Zuidhorn organiseren”, is Westerhoff enthousiast. “Vandaar dat wij zeggen: ‘Kom in Zuidhorn op 3 oktober’.”