Nieuwe instrumenten voor Muziekvereniging Uit Vriendschap

0
134
OPENDE - Muziekvereniging De Vrienschap

OPENDE – Muziekvereniging Uit Vriendschap uit Opende is het nieuwe seizoen gestart met zeven nieuwe instrumenten. Het is voor de vereniging lange tijd geleden dat voor het laatst zo’n grote aanschaf werd gedaan. De aanschaf was noodzakelijk vanwege de recente ledengroei en om een aantal verouderde instrumenten te vervangen.

De vereniging heeft 2 bugels, 3 trompetten, een ventieltrombone en een euphonium gekocht. Alle instrumenten zijn van het merk Yamaha. Voorzitter Martine Veenstra: “De instrumenten zijn een mooie aanwinst voor onze vereniging. Ze zullen het plezier in het musiceren zeker vergroten en we hopen dat het publiek dat ook zal horen.” De leden Jan Henstra, Sietske de Vries, Martine Veenstra, Nathan Baan (dirigent), Aukje Iepema en Klaas de Vries poseren op de foto met de nieuwe instrumenten.

Uit Vriendschap ziet de toekomst vol vertrouwen tegemoet en is dan ook van plan om twee concerten te organiseren: een kerstconcert op 18 december in de Gereformeerde kerk van Opende en een groots voorjaarsconcert op 9 april 2016 in het Barontheater. Een bekende Nederlandse artiest heeft toegezegd aan het voorjaarsconcert te zullen meewerken.

Ondanks de groei is er nog steeds plaats voor nieuwe leden. De vereniging is dringend op zoek naar een of meer slagwerkers. Wie zich niet definitief wil aanmelden als slagwerker maar wel tijdelijk wil helpen overbruggen tot er een definitieve bezetting is, is ook van harte welkom. Ook bespelers van andere instrumenten in de fanfarebezetting zijn welkom.

Repetities zijn op maandagavond van 19.45 tot 21.45 uur in het Vrijzinnig Gebouw in Opende.

Meer informatie, zoals de agenda, is te vinden op http://uitvriendschap.jouwweb.nl of via de Facebook-pagina.