Arie Molenhuis op zoek naar de sterren, week 49” 2015

0
1324
ARIE ZIET DE STERREN

Arie Molenhuis, Pieterbuurster in hart en nieren, organiseert een groot jubileumfeest voor het Zeehondencentrum en zoekt daarvoor nog artiesten die willen optreden. Zijn tactiek? Gewoon in de bus stappen en erop af. Arie gaat op zoek naar de sterren en de Streekkrant volgt hem.

‘Ik heb een thuisbasis opgebouwd.’ 
Nee mensen. Arie is niet aan de vrouw. Heeft geen trouwplannen. Wél kwam hij tot het besef dat het belangrijk is een goed team te kneden. En dus krijgt hij vanaf vandaag assistentie van een vrouw. ‘Ze wordt m’n secretaresse. Belangrijk hoor, want er komt nu heel veel op ons af. En zo zijn er steeds meer mensen die helpen. Zo onderhand staat er een heel aardig team’, zegt Arie tevreden.
Of Arie wat gedaan heeft de afgelopen week? Dacht het wel. Vrijdag bijvoorbeeld, regelde hij het geluid bij de kunstveiling van de Voedselbank Groningen. Z’n neef is dé man daar. ‘ Deden ze voor de tweede keer en het leverde maar mooi even 13.000 euro op. Maar goed, de Voedselbank onderhoudt zevenhonderd gezinnen. Dus reken maar uit’, zegt Arie, die meer contacten legde en waarschijnlijk begin januari naar Praag reist om daar het nieuwjaarsconcert van zangeres Patrica bij te wonen. ‘Op de bonnefooi naar Tsjechië gaan en haar opzoeken heeft geen zin. Waar moet ik beginnen? Ze is ondertussen wel al Facebook vriend en voor of na het concert hoop ik haar te ontmoeten.’
Arie had nóg een ‘heel vervelend’ klusje. Het vastleggen van gastdames. ‘Ik heb er nu twintig. Ze doen allemaal belangeloos mee. Mijn gastdames zijn én mooi én enthousiast. En ze kijken vrolijk’, lacht Arie, die verder een speciaal rekeningnummer opende en contact legde met het Noord Nederlands Orkest, voor eventueel op de vrijdagavond, tijdens het Gala. Over dat Gala gesproken. Burdy zal dan, begeleid door een 150-koppig koor en een orkest, zijn vertolking brengen van Sonneveld’s ‘Het Dorp.’ En dan in het Gronings. ‘Dat wordt kippenvel. Let maar op. Burdy kan dat. Hij heeft zich prima ontwikkeld. Laatst was ik met hem mee naar De Bonte Wever, waar hij optrad bij de Evert Baptist Sjoo. Burdy kreeg de zaal plat. Over Evert gesproken. Binnenkort ga ik ook een praatje met hem maken, net als met de band Papa di Grazzi. Die zag ik op de geweldige KWF-avond in Kropswolde. Geweldige band, zeg. Ik was onder de indruk, en dat ben ik doorgaans niet snel. Ook maar een keer mee praten’, zegt Arie, die nog meer nieuws heeft. ‘Er zijn contacten met een bekende Nederlandse artiest. De manager is in elk geval enthousiast. De zaterdag wordt één groot feest. Met drie, vier bekende artiesten. Ik ga het het ‘Feest der Feesten’. Zo noemde Andre Hazes zijn jubileumtour. Ik ga Hazes junior zeker ook nog bezoeken. Zijn vader was in 1996 zeker gekomen, maar hij brak z’n been. Zou mooi zijn als Junior nu kwam.’
Overigens worden ook leden van het Koninklijk Huis uitgenodigd voor het jubileum van het zeehondencentrum. ‘Wie er komt? Geen idee. Maakt dat ook uit, of het Pietje of Klaasje is. Koning Willem Alexander heeft al een keer wad gelopen en Pieter van Vollenhove was hier ook al eens. Ze weten in elk geval al waar Pieterburen ligt. Dat scheelt.’ Met secretaresse, gastdames en verregaande contacten met tal van artiesten loopt het allemaal volgens schema. ‘ Binnenkort ga ik het land maar weer eens in. En naar Tsjechië natuurlijk. Naar Patricia.