Cobi de Poel wint maestro van Oranje

0
159
Cobi de Poel

DOEZUM – In een volle, tot concertzaal omgebouwde sporthal de Leegens in Doezum ging zaterdagavond het maestroconcert van start. Onder de majestueuze klanken van “Also sprach Zarathustra” werden de maestro’s aan het publiek voorgesteld. Cobi de Poel, Mark de Haan en Jaap Jellema moesten twee keer aan de bak in de strijd om de titel. Jaap Jellema kreeg als volleerde showmaster het publiek van de stoel. Mark de Haan liet stoïcijns en in een strak tempo van zich horen. En dan Cobi de Poel. Bijna perfect dirigerend nam ze het orkest bij de hand in “The second Waltz “en “Ruwe stormen mogen woeden”. Het publiek leefde volop mee met de dirigenten en kon middels een applausmeter haar voorkeur kenbaar maken. Dit viel uit in het voordeel van Cobi. Aan het eind van de avond trokken de juryleden Kor Dijkstra, Arend Gerds en Sietse Hamersma zich samen met de kinderjury terug voor het slotberaad. Het duurde even maar de einduitslag was ondubbelzinnig. Juryvoorzitter Kor Dijkstra kende 15 punten toe aan Jaap Jellema, 15,5 punten aan Mark de Haan en 16,5 punten aan Cobi de Poel, waarmee ze zich onbetwist de eerste maestro van Oranje mag noemen. Als ‘beloning’ hanteert de winnares de dirigeerstok opnieuw tijdens het nieuwjaarsconcert van Oranje op zondag 10 januari 2016 in de Goede Herderkerk.