Echtpaar Van der Wal-Krijthe viert diamanten huwelijk

0
199

BUITENPOST – Burgemeester Gerben Gerbrandy heeft vorige week een bezoek gebracht aan het echtpaar Van der Wal-Krijthe in Buitenpost. Het echtpaar was een dag eerder 60 jaar getrouwd en heeft dit gevierd met de naaste familie. De heer Tinus van der Wal (18-10-1928) en mevrouw Gré van der Wal-Krijthe (20-07-1929) trouwden op 23 november 1955 in de gemeente Grootegast. Het echtpaar heeft twee kinderen en twee kleinkinderen. Het echtpaar heeft 41 jaar een juwelierszaak gehad in Buitenpost en waren de eersten met een nieuwbouw winkel en woning in de Kerkstraat. De heer Van der Wal werkte dagelijks in de winkel en had daarnaast bestuursfuncties bij de middenstandvereniging en het mannenkoor ‘Westerlauwers’. Mevrouw draaide volop mee in de winkel en had daarnaast de zorg voor de kinderen en het huishouden. Als hobby werkte ze graag in haar bloementuin.