Gosse van der Meer sterk in Oostenrijk

0
114

TERNITZ/SURHUIZUM – Gosse van der Meer kwam dit weekend sterk voor de dag in Oostenrijk. De 20-jarige Habitatrenner won zaterdag de Internationale Radquer Ternitz en zondag eindigde de Surhuizumer in hetzelfde Oostenrijkse Ternitz als derde. Zaterdag versloeg Van der Meer de Oostenrijkse kampioen Alexander Gehbauer, die tweede werd en Karl Heinz Fröllinger mocht op het laagste treetje van het podium plaatsnemen.

Zondag werd de UCI-wedstrijd verreden en daar stonden dan ook een pak meer profs uit onder andere Tsjechie en Slowakije aan het vertrek. Direct na de start reed Van der Meer weg met twee andere mannen met daarachter een groep van twaalf met veel Tsjechen en Slowaken. Van der Meer wilde de koers hard maken maar zijn metgezellen Ondrej Glaza en Jakub Skala wilden wachten.

“Ik wilde koersen dus ben ik weggereden maar ik kon maar een klein gaatje slaan dus ze kwamen ook al weer snel op mijn wiel en toen moest ik even passen”, vertelde hij. Die zag het gat oplopen naar 40 seconden maar in de laatste ronde wist hij op het tandvlees toch weer aan te sluiten. “Ik kwam wel terug maar moest op de eerste demarage al passen, derde was dus het hoogst haalbare”, aldus Van der Meer.