Maria’s Mooie Mensen week 49”15

0
124

‘Goedemiddag, Klantenservice Ouder van Nu. Wat kan ik voor u doen.’

Goedemiddag, u spreekt met Maria Wijnands. Ik wil mijn abonnement eigenlijk wel opzeggen.

‘Dat kan natuurlijk. Wat kan ik als reden noteren?’

Tja. Euhm. Nou om heel eerlijk te zijn ben ik er gewoon helemaal op uitgekeken. Weet je wat het is? Uw collega belde ooit precies op het juiste moment. Net bevallen, nog vol hormonen, een moeizame nacht en een babydochter die toen net stil was. Een blad vol tips en leuke verhalen klonk me toen als een reddingsboei in de oren. Jammer alleen dat hij niet vertelde dat ik het abonnement weer zelf moest opzeggen. Iets wat ik dus vorig jaar was vergeten. Dat heb je met een baby om je heen.

‘Oké mevrouw. Ik begrijp het. Denk ik. Maar goed, dat kan natuurlijk. Even zien. Nou heeft u nog wel even te gaan. U heeft nog zes nummers te goed. Dus u zult nog even moeten doorzetten. Maar als u wilt, kan ik het ook wel voor u omzetten in een abonnement van een heel ander blad. Dat is misschien wel een beter idee.’

Klinkt me als muziek in de oren. Kan ik dat ergens uitzoeken of hoe werkt dat?

‘Nou dan moet ik het wel direct nu voor u regelen. Noemt u maar een titel.’

Ja, jeetje. Nou, ik vind de Ouders van Nu wel heel betuttelend bij tijden. En met de kinderbladen ben ik ook wel een beetje klaar. Geloof mij maar, opvoeden kun je toch niet leren. Elke dag is weer een verrassing: krijg ik haar in de kleren of niet. Dan moet er nog brood in, moeten we nog de deur uit zien te komen en moet je maar weer hopen dat mevrouw niet weer weigert in mijn auto weg te gaan omdat ze haar vaders auto veel mooier vindt. Doe maar iets heel anders dit keer. Iets hippers, dan voel ik me ook weer eens beter dan net even te moe en net even te dik.

‘Weet u wat: ik heb hier de Linda. Perfect voor u. Scherp, soms wat cynisch en soms de grens opzoekend. En zeker hip. Ik zal eens kijken of ik de beste deal eruit kan zoeken voor u. Ik zeg direct de Ouders van Nu voor u op en dan ontvangt u deze maand nog uw Linda. Ik wens u er heel veel plezier mee. Enne, geniet er even van. Zet die dochter maar even voor de televisie ofzo.’

Heel erg bedankt. Je hebt me super geholpen. En sorry als ik wat direct was. Ik heb niet geweldig geslapen. Heb net gehoord dat ik in verwachting ben van een tweeling. Daar moest ik even aan wennen.

‘Tja. Nou mevrouw, van harte gefeliciteerd dan. Denk ik. En heel veel succes. Het komt vast goed.’