Opbrengst kledingbeurzen naar Voedselbank Westerkwartier

0
130

ZUIDHORN – Een groepje van vijf vrouwen uit Zuidhorn organiseert twee keer per jaar kledingbeurzen; een voor zomerkleding en een voor winterkleding. Het betreft twee kledingbeurzen: een voor kinderen en een voor volwassenen. Elk najaar wordt 25% van de opbrengst geschonken aan een goed doel. Dit jaar is Voedselbank Westerkwartier de gelukkige. De Voedselbank mag 800 euro in ontvangst nemen.

Toen de Vrouwenraad werd opgeheven namen een aantal vrouwen de organisatie van de kinderkledingbeurs over. Inmiddels organiseren Janny Flikweert, Metty de Haas, Mariska van Esch, Margriet Middendorp en Diana Lieuwes daarenboven nog een kledingbeurs voor volwassenen. Allebei twee keer per jaar, begin april en begin oktober. Natuurlijk brengt het houden van de kledingbeurzen onkosten met zich mee. Maar er blijft veel over. Het is prachtig, dat ieder jaar een groot deel van de opbrengst aan een goed doel kan worden geschonken.

Voedselbank Westerkwartier is uiteraard erg blij met de gift. Niet iedereen realiseert zich dat de Voedselbank ook geld nodig heeft. Voor de maandelijkse elektriciteitskosten, de huur van het voedseldepot, de kosten van de koelbussen en de verzekeringskosten is de Voedselbank afhankelijk van goede gevers. Volgend jaar zal de kledingbeurs voor kinderen naar verwachting op woensdag 13 april plaatsvinden in het Cultureel Centrum Zuidhorn. De kleding beurs voor volwassenen is er op 15 april.