Sinterklaas

0
225
Leens Sinterklaashuis

Het logeren bevalt Sinterklaas heel goed bij de familie OverdeVest in Leens. “Het bed ligt lekker en ik ontbijt elke ochtend met een glaasje melk en brood met speculaas, dat is echt heerlijk,” vertelt Sinterklaas. Hij kijkt eens naar zijn wekker. “Ik kan natuurlijk niet altijd uitslapen, zeker niet in deze tijd van het jaar,” lacht hij. Wat hij het leukste vindt aan zijn verblijf? “De tekeningen, dat vind ik zo leuk,” zegt Sinterklaas. “De kinderen maken zulke leuke tekeningen, die hang ik op in mijn slaapkamer, dan kan ik daar naar kijken. Ook gaan die mee naar Spanje natuurlijk, ik neem ze allemaal mee.” Af en toe komt er ook wel eens een zwarte piet langs om wat te vragen aan Sinterklaas. “Dat gaat vaak over de pakjes, maar ook wel eens over de vraag of hij een speculaasje mag. Ook hij is daar ontzettend dol op,” lacht hij. De Sint waardeert het ontzettend dat de familie OverdeVest ook aan zijn trouwe schimmel heeft gedacht. “Kijk,” zegt hij en houdt een peen omhoog. “Een lekkere wortel voor Amerigo, dat is ook nooit weg natuurlijk.” De goedheilig man vertelt dat hij geregeld logeert bij de familie OverdeVest. “Tot en met vijf december, daarna ga ik weer terug naar Spanje. Maar voor nu is het een heerlijke plek om even tot rust te komen. Ik hoop dat ik volgend jaar weer mag komen logeren.”