Tweeënzeventig liter snert verkocht voor Buurthuiskamer

0
101
Aduard Snertkoken VP

ADUARD – Afgelopen weekend was het druk verkeer in de keuken van de Buurthuiskamer in Aduard, want Jan Meeuwsen en Jan Oomkes gingen voor het hele dorp snert koken. “In eerste instantie zouden we vijftig liter maken”, vertelt Oomkes. “Maar er was voor afgelopen woensdag al vijftig liter besteld! Daar werd de rest van de week nog eens vier liter bijbesteld, en uiteindelijk hebben we zaterdag 72 liter gemaakt en allemaal verkocht! Dat spul zet natuurlijk uit, dus heb je wat meer.” Onder het motto ‘Snert van Jan, daar geniet je van’, werden 10 kilo spliterwten en 25 preien, uien, winterpenen en knolselderij gesneden en tot smakelijke porties snert gekookt. Per liter snert kwam daar ook nog eens een halve worst bij. “We hebben zaterdag zelfs nog worsten extra moeten halen”, lacht Oomkes. “Maar de verkoop is boven verwachting gegaan.” De opbrengst ligt rond de 250 euro en gaat allemaal naar de Buurthuiskamer.