Aandacht traditionele kustvisserij groeit door project Lauwersoog

0
123
LAUWERSOOG Jan Geertsema en Barbara Rodenburg

LAUWERSOOG- Jan Geertsema en Barbara Rodenburg uit Lauwersoog willen de traditionele kustvisserij weer onder de aandacht brengen. In 2014 zijn zij daarom samen met Stichting Waddengroep in Buitenpost het project ‘Vakmanschap in de Kustvisserij’ gestart. Dit project waarbij er onder meer een kennisnetwerk en een trainingsprogramma op poten werd gezet, heeft de aandacht voor de traditionele kustvisserij enorm doen groeien. Het leverde een community van 250 mensen rondom de kustvisserij op en 30 serieuze aanmeldingen voor het eeuwenoude vakmanschap. Door het project blijkt ook dat een multifunctionele kustvisser die bijvoorbeeld vistochten voor publiek maakt en zelf zijn vis verwerkt en op de markt brengt, de toekomst heeft. Op 1 december eindige het project maar er wordt doorgegaan met het op deze manier door ontwikkelen van de traditionele kustvisserij.