Arie op zoek naar de sterren week 50” 2015

0
194
ARIE ZIET DE STERREN

Arie Molenhuis, Pieterbuurster in hart en nieren, organiseert een groot jubileumfeest voor het Zeehondencentrum en zoekt daarvoor nog artiesten die willen optreden. Zijn tactiek? Gewoon in de bus stappen en erop af. Arie gaat op zoek naar de sterren en de Streekkrant volgt hem.

Beste Prinses (voorheen Koningin) Beatrix. U kunt bezoek verwachten. Arie komt langs. Voor koffie en een sigaretje.
Zonder gekheid. Ook de Koninklijke familie krijgt een uitnodiging om begin maart naar Pieterburen te komen. En omdat Arie bang is dat de invitatie ergens onderop een heel grote stapel komt te liggen, brengt hij de uitnodiging zelf. ‘Misschien helpt dat. De uitnodiging geldt voor de gehele familie. Ik weet dat ze ‘iets’ met Pieterburen hebben. Een jaar of drie geleden hebben ze hier met de familie op het wad gelopen. Ze verzamelden toen in het diepste geheim ergens in Kloosterburen. Ik hoop dat iemand van de Oranjes zich geroepen voelt. Beatrix? Zou prima zijn. Maxima alleen mag ook. Als er maar iemand komt’, zegt Arie, ondertussen de route naar Drakensteijn opzoeken. Beatrix is gewaarschuwd.
Zondagmiddag was Arie in Ter Apel bij een benefietmiddag. En wie liep hij daar tegen het lijf? Juist ja, Harry Slinger. De zanger had geweldig nieuws voor Arie. Want behalve Harry, komen nog negen mensen mee naar Pieterburen. ‘Harry gaat optreden met Drukwerk’, jubelt Arie. ‘Mooi hè. Ze blijven overnachten. Ik ben er ontzettend blij mee.’
Over veertien dagen reist Arie opnieuw de wijde wereld in. ‘En ik kom pas terug als het programma rond is. Ik heb heel veel in m’n hoofd. Moet heel veel bezoekjes afleggen. Daarnaast is het de bedoeling dat ik Patricia, je weet wel de zangeres uit Tsjechië, op 14 januari zie optreden. Dan wil ik contact met haar leggen en zal ik er alles aan doen om haar ook naar Pieterburen te krijgen.’
Arie heeft het er maar druk mee. Zo was van de week het resultaat van de proefposter te zien en is Arie in gesprek met een supermarkt die eventueel de kindermiddag wil adopteren. Verder zat hij bij Van der Valk in Zuidbroek met ene radiozender en was hij maandagavond in Muntendam, allemaal vanwege het jubileum van het zeehondencentrum. Er gaat dus flink wat diesel door.
Vorige week vertelde Arie al dat Burdy een Groningse vertolking van ‘Het Dorp’ zal brengen. Van de week presenteerde de zanger zijn eerste tekst al op Facebook. ‘Zag er al heel goed uit’, zegt Arie.
Ook burgemeester Wiersma kreeg bezoek van Molenhuis. ‘De burgemeester is natuurlijk onze gastheer, het weekend van 4, 5 en 6 maart. Hij heeft meteen z’n agenda vanaf vrijdagmiddag 13.00 uur geblokkeerd. Verder zijn we bezig met zaken als beveiliging en verkeersregelaars. Ja inderdaad, er komt hele wat bij kijken. Oh ja. Voor de mensen die het nog niet beseffen: we gaan voor kwaliteit. Pure kwaliteit. We doen niet zomaar even wat. Als we gewild hadden, was het programma al lang rond geweest. Maar we zoeken naar de bijzondere dingen. Dat ene geweldige gospelkoor, die ene artiest van naam en faam en de allerbeste koorleden. Het wordt beslist geen doorsnee hier’, besluit Arie, die verder niet uitsluit dat een artiest per helikopter naar Pieterburen zal komen. ‘Ik sluit niets uit. Alles kan. Zeker in Pieterburen.’
Zeker is verder dat Arie gewoon met zijn welbekende bus naar Baarn rijdt. Op zoek naar Beatrix. Om samen een sigaretje te roken en af te spreken wanneer ze naar Pieterburen komt.