Driehonderd leerlingen bij fietscontrole op Terra Oldekerk

0
226
oldekerk fietskeuring 1

oldekerk fietskeuring 2oldekerk fietskeuring 3oldekerk fietskeuring 4OLDEKERK – Vorige week organiseerde Veilig Verkeer Grootegast een fietsencontrole op Terra in Oldekerk. Bij meer dan driehonderd leerlingen werden de verlichting, remmen, dynamo en bel gecontroleerd. “Er zijn drie fietsen afgekeurd”, vertelt Eite Beute van Veilig Verkeer Grootegast. “De verlichting of remmen deden het niet goed bij die leerlingen.” De controle werd uitgevoerd door agenten Bert Luchies en Arjen Bakker, samen met vier mensen van de afdeling Veilig Verkeer. “De kinderen vroegen of ze nu direct moesten betalen”, lacht Beute. “Maar het is nu aan de ouders om de fietsen te repareren, die verantwoordelijkheid ligt bij hun. Na de controle doen wij er niks meer aan. Een veilige fiets is van levensbelang, je moet gewoon gezien worden.”