Fanatieke lopers trotseren weer en wind

0
224
Wehe den Hoorn Waddenfun wandeltocht

Wehe den Hoorn Waddenfun wandeltocht-2Wehe den Hoorn Waddenfun wandeltocht-4Wehe den Hoorn Waddenfun wandeltocht-15

Wehe den Hoorn Waddenfun wandeltocht-5Wehe den Hoorn Waddenfun wandeltocht-6Wehe den Hoorn Waddenfun wandeltocht-7Wehe den Hoorn Waddenfun wandeltocht-8Wehe den Hoorn Waddenfun wandeltocht-9Wehe den Hoorn Waddenfun wandeltocht-10Wehe den Hoorn Waddenfun wandeltocht-11Wehe den Hoorn Waddenfun wandeltocht-12Wehe den Hoorn Waddenfun wandeltocht-13Wehe den Hoorn Waddenfun wandeltocht-14WEHE DEN HOORN – Afgelopen weekend organiseerde vereniging Friese Lange Afstand Lopers Wehe den Hoorn Waddenfun wandeltocht-3
(FLAL) de Waddenfun Wandeltocht, met als start en finish het Adventurenpark Waddenfun in Wehe den Hoorn. Een grote groep fanatieke lopers stond zaterdagochtend tussen 09:00 en 09:30 klaar om de tocht van 25 of 35 kilometer te lopen. Er stond een harde wind, maar dat leek de lopers niet uit te maken. Met een indrukwekkende route door het noordelijkste gebied van Groningen, het gebied van rivier De Marne, konden de wandelaars zich verwonderen over de schoonheid van het landschap en onder andere de wierdendorpen Zuurdijk, Houwerzijl, Vliedorp en Leens bekijken. Stuk voor stuk dorpen met een eeuwenlange geschiedenis, waarin de beheersing van het water een belangrijke rol heeft gespeeld. Een geslaagde tocht, zo klonken de geluiden aan het eind van de dag onder de lopers.