Kom op Verhoal volop actief

0
122

TOLBERT/STREEK – Het zijn drukke tijden voor de vertellers van het collectief Kom op Verhoal. Deze maand hebben zij meerdere activiteiten in de agenda staan. Op zondagmiddag 13 december zijn ze in de Cazemierboerderij in Tolbert aanwezig op de verhalenmiddag die wordt georganiseerd. Onlangs zijn er door Erik van Dort van de Stichting Vertellus weer veel nieuwe vertellers opgeleid en zijn andere vertellers bijgeschoold. In totaal staan er op deze middag zo´n 20 vertellers klaar om hun verhaal voor het publiek te vertellen en voor een deel van hen is dat voor het eerst. Het zijn allemaal korte streekverhalen van ongeveer 4 minuten, er wordt zowel in het Westerkwartiers als in het Nederlands verteld. De vertellers maken niet alleen deel uit van het Vertellerscollectief Kom op Verhoal, ook vertellers van de vertelgroep Twoes en de Vertellersgroep Noorderpoort komen in actie. De vertelmiddag is voor publiek toegankelijk vanaf 15.00 uur, verspreid door de boerderij staan er 4 groepen vertellers klaar en het publiek wandelt van groep naar groep. Wie wil komen, kan zich aanmelden bij de Stichting Vertellus via info@vertellus.nl of via 06-45536362. Maar gewoon langskomen mag ook, om de kosten te drukken wordt een klein bedrag van € 5,00 gevraagd als entree.

Op 12 en 13 december is Mien Westerkwartier ook aanwezig bij WinterWelvaart in Zoutkamp. Op zaterdag van 15.00 tot 21.00 en zondag van 14.00 tot 18.00 uur is er van alles te doen in het vissersdorp met het Visserijmuseum als centrale spil. Een weekend later verplaatst dit winterevenement zich naar de stad Groningen. Ook daar zijn de vertellers van Kom op Verhoal aanwezig. Op 27 december organiseert Mien Westerkwartier, waar het vertellerscollectief van afstamt, een groot huiskamervertelfestival in Den Horn.