Landschapsbeheer herstelt 7 kilometer houtsingel in Grootegast

0
118

GROOTEGAST – De gemeente Grootegast heeft besloten komend onderhoudsseizoen opnieuw het singelherstelproject van Landschapsbeheer Groningen te ondersteunen en met hulp van werkzoekenden zeven kilometer houtsingel op te knappen en geschikt te maken voor vervolgbeheer. Afgelopen winterseizoen is in de gemeente Grootegast op deze manier al vijf kilometer singel hersteld en onder beheer gebracht. Eigenaren van verwaarloosde houtsingels kunnen hiermee ook komend seizoen hun singels kosteloos laten herstellen.

Binnen de gemeente Grootegast bestaat al langer de mogelijkheid om in de zogenoemde behoud- en herstelgebieden verwaarloosde houtsingels kosteloos op te laten knappen via het provinciale singelherstel project. Hieraan draagt naast de gemeente ook de provincie Groningen financieel bij. Landschapsbeheer voert het herstelwerk uit. Bijzonder is dat zij hierbij ook werkzoekenden binnen de gemeente inzet, die hiermee kennis en werkervaring opdoen. De herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd tussen december 2015 en maart 2016.