Meer dan vijfhonderd gehaakte knikkerzakken voor Edukans

0
175
knikkerzakhaaksters

ZUIDHORN- In september kondigde Margriet Zijlstra van Sparkelz-Creatief aan om knikkerzakken te haken voor het schoenendozenproject van Edukans. Samen met andere haaksters, haakte ze vorig jaar 450 knikkerzakken. “Dat is ontzettend veel, daarom had ik er een hard hoofd in of we dat aantal dit jaar wel weer zouden halen.” Maar die angst bleek ongegrond want wat bleek? Samen met veel andere haaksters, zowel uit de regio als landelijk, werden er in totaal 544 knikkerzakken gehaakt.

Alle, met knikkers gevulde knikkerzakken zijn begin december overhandigd aan Margit Mulder, vertegenwoordigster van Edukans regio Noord. “De schoenendozen worden verzameld en gecontroleerd in het depot in Almere, daar wordt gekeken in welke dozen een knikkerzak gaat,” legt Margit uit. Sparkelz-Creatief en Edukans spreken hun dank uit naar alle haaksters.

Margriet Zijlstra opende samen met haar schoonzus Greetje de Muinck, onlangs handwerkwinkel Sparkelz-Creatief aan de Nieuwstraat 2 in Zuidhorn. Zijlstra is van plan om de haakactie volgend jaar na de zomervakantie opnieuw op te starten.