Nog steeds onduidelijkheid over aansprakelijkheid

0
119

BUITENPOST – Alweer nam de gemeenteraad van Achtkarspelen geen besluit over het wel of niet verschuiven van de aansprakelijkheid van de gemeente naar de sportverenigingen. Het college wil dit doen zodat voor incidenten duidelijk is wie waarvoor verantwoordelijk is op een sportterrein. Het CDA is mordicus tegen, maar de andere partijen zijn voor of neigen daartoe. Het kwam tot een felle discussie tussen Jouke Spoelstra (CDA) en wethouder Marten van der Veen (FNP). De wethouder ziet geen problemen in het op papier vastleggen van de verantwoordelijkheden. “Het kan toch niet zo zijn dat wij als gemeente voor alles verantwoordelijk zijn? Natuurlijk staan wij de verenigingen bij als er problemen zijn, dat geldt niet alleen voor de sportverenigingen maar voor alle verenigingen. Het kan niet zo zijn dat als bij de Wielerronde, Concours Hippique of een dorpsfeest de gemeente verantwoordelijk is.” Het CDA wilde donderdag niet stemmen over de plannen. Zij willen eerst met alle verenigingen om tafel om te kijken of zij wel achter de plannen staan. Het besluit schuift daarmee door naar december.