Corry Boot en Cathy de Ruiter verzorgen de catering voor Serious Request

0
173
corry-boot-cathijde-serious-request-02

‘Nieuw dit jaar zijn de gehaktballen en de frituursnacks’

ZUIDHORN- Samen met Cathy de Ruiter verzorgt ze de catering voor Serious Request in Zuidhorn. Corry Boot vertelt enthousiast over de knakworsten, gehaktballen en hamburgers. “Maar we verkopen nog meer lekkere dingen hoor,” lacht ze. Denk aan koek, soep, het Serious Requestbroodje, bier en glühwein bijvoorbeeld. Nieuw dit jaar zijn de gehaktballen en de frituursnacks. “We hebben 100 gehaktballen gesponsord gekregen,” lacht ze vrolijk. “En we hebben als snack niet alleen bitterballen, maar ook vegetarische snacks!”

Het wordt voor Corry Boot de derde keer dat ze meehelpt met het verzorgen van de catering voor Serious Request. “De eerste keer deed ik het alleen,” zegt ze. “Maar toen was het nog geen driedaags evenement, dat is het nu wel.” Voor Cathy de Ruiter is het de tweede keer. Ze vertelt dat veel van het eten door mensen zelf wordt aangeleverd. “Alles wat we daarvan verkopen is natuurlijk 100 procent winst voor Serious Request.”

Via een oproepje op Facebook en in verschillende bladen vroegen de dames of er inwoners uit Zuidhorn zijn die zelf de soep willen maken. “We vragen hen om de soep per dag aan te leveren, zo blijft het lekker vers,” zegt Boot. Het gaat om twee soorten soep, namelijk snert en tomatensoep. Volgens De Ruiter gaan de tomatensoep en de snert erg hard. Boot herinnert zich de soepverkoop van vorig jaar. “Toen dreigde er bijna een soeptekort,” lacht ze.

Om een te kort te voorkomen gaan Corry en Cathy voor veel producten uit van 150 stuks. “Zo hebben we bijvoorbeeld 150 hamburgers die we tijdens het evenement in een eigen koelkastje bewaren,” zegt Corry Tijdens het evenement staat de catering zowel aan het begin als bij de finish van de wandelestafette in het Johan Smit Park. “In partytenten voor de grote tent,” weet ze.

Corry vindt het leuk dat er zoveel mensen zijn die zelf eten willen aanleveren voor Serious Request. “We krijgen bijvoorbeeld zelfgebakken taarten en cake. Dat is ontzettend leuk. Sommige taarten en cakes zijn zelfs zó lekker dat je eigenlijk het recept wel zou willen hebben.” Ook Cathy is enthousiast over de betrokkenheid van het dorp bij de actie. “We krijgen steeds meer dingen gesponsord. Zo hebben de mensen van Stichting Quicksilver S. het verpakkingsmateriaal gesponsord. Denk daarbij aan plastic bakjes voor de patat, vorkjes en servetten. We zijn er ontzettend blij mee. De actie wordt breed gedragen en dat kun je goed vernemen.”

’s Avonds is er bier en glühwein te koop. Overdag worden er suikerspinnen verkocht en op zaterdagmiddag staat er een mevrouw met een eigen kraam pannekoeken te verkopen. Ook worden er oliebollen gebakken op zowel vrijdag als zaterdag.