‘Ik moet er voor zorgen dat alles op technisch gebied goed verloopt’

0
171
Wildo de Boer

ZUIDHORN- Voor het Serious Request evenement in Zuidhorn is Wilco de Boer de man van de facilitaire dienst. Zo helpt hij mee met het opbouwen en het verwarmen van de grote circustent waar de artiesten optreden, regelt de partytenten voor de catering, zorgt voor de vuurkorven en hij houdt zich bezig met de stroomvoorziening. Ook heeft hij dit jaar pony’s geregeld voor het ponyrijden. “Mijn kinderen zitten op paardrijles bij Stal de Wijk in Oldekerk. De eigenaren heb ik benaderd voor de pony’s.”

Hij vermoedt dat er net als vorig jaar vier pony’s mee gaan doen aan het ponyrijden. “Dat begint om 13:00 uur waarbij er anderhalf tot twee uur op de pony’s gereden kan worden,” vertelt Wilco de Boer. Naast het ponyrijden zorgt hij ook voor een mobiele toiletwagen. “Eigenlijk moet ik er voor zorgen dat alles op technisch gebied goed verloopt.” Hij vertelt dat de circustent dit jaar verwarmd wordt. “Vorig jaar hadden we geen verwarming en toen vonden de artiesten het te koud.”

Het leukste vindt Wilco de Boer dat mensen vol enthousiasme reageren om mee te helpen. “Zo moest ik bijvoorbeeld brandblussers regelen. Daarvoor belde ik naar Smeding in Leek. De eerste reactie van hen was direct, ja hoor, gaan we voor je regelen. Ze vroegen ook waar wij die blussers voor nodig hadden, voor het blussen van elektrische apparaten? Dan heb je daar weer een ander soort brandblusser voor nodig. Zij dachten helemaal met ons mee, dat is echt super.”