Iris Schutte ontmoet meiden Fifth Harmony

0
950
Noordhorn FifthHarmonie

“Ik heb zelfs een knuffel gekregen!”

NOORDHORN – Zeg Fifth Harmony en Iris Schutte begint prompt te huilen. De meidengroep uit de VS heeft een aantal jaren geleden het hart van de vijftienjarige scholier uit Noordhorn gestolen. Ze is Fan met de grote F en misschien is het begrip idolaat meer van toepassing.

Ooit deden Ally Brooke Hernandez, Normani Hamilton, Lauren Jauregui, Dinah Jane Hansen en Camila Cabello individueel mee aan de X-Factor in de VS en werden tijdens de show omgevormd tot de meidengroep Fifth Harmony. Een nieuwe meidengroep was geboren en Iris, die de Amerikaanse X-Factor op de voet volgde, was onmiddellijk verkocht. Social media houdt haar op de hoogte van vrijwel alles wat de meiden doen en natuurlijk heeft het behang op haar slaapkamer een hoog ‘Fifth Harmony’-gehalte. De groep wordt inmiddels door bijna drie miljoen jongeren gevolgd en Iris is natuurlijk met stip de allergrootste fan.

Maar wel eentje met een kleine frustratie. Want alle foto’s en berichtjes via de ontelbare social media ten spijt, het blijft liefde op afstand. Tot twitter deze zomer met een berichtje kwam die bij Iris insloeg als een bom. Er zou wel eens een droom kunnen uitkomen. Ze weet het nog goed: "Ik kreeg een berichtje via hun twitteraccount dat ze binnenkort met verrassend nieuws zouden komen. Omdat ze net een cd hadden uitgebracht en ze het al eens hadden gehad over een tournee hoopte ik al heel erg dat dit het nieuws zou zijn. Nee, ik durfde er eigenlijk niet aan te denken dat ze ook in Nederland zouden komen."

Een zeer onrustige nacht later komt dan het grote nieuws. De gehoopte tour gaat er echt komen. Maar als Iris wat verder leest stokt haar adem bijkans. Ze kan nauwelijks geloven wat er in het schermpje van haar smartphone staat: Amsterdam. "Ik kon het echt niet geloven. Ik was op school en ik moest echt gillen en huilen tegelijk. Ze komen gewoon naar Nederland. Echt, zo gaaf." En dus worden haar ouders lief aangekeken die haar maar wat graag willen helpen.

Nu alleen nog kaarten. En daar gaat het bijna gruwelijk mis. "De verkoop begon twee dagen eerder dan ik dacht. Echt zo stom dat ik dat kon vergeten!" En dus paniek in huize Schutte waar moeders in allerijl zo snel mogelijk kaarten probeert te regelen. Het bleek al helemaal uitverkocht. Zo dichtbij maar toch zover weg. Iris is ontroostbaar.

Hoe moeders het doen is niet bekend, maar wanneer er echt gehandeld moet worden, zijn ze er en krijgen ze het voor elkaar. Dezelfde dag nog maken de tranen weer plaats voor een uitzinnige lach want het is voor elkaar. Moeders kwam in actie en heeft het geregeld. Er zijn kaarten en zelfs met een ‘meet and greet’ arrangement er bij.

Bijna failliet maar dolgelukkig reist Iris met haar ouders en zusje af naar de hoofdstad van ons land, waar in het poppodium “de Melkweg” later op de avond een droom zal uitkomen.

En dan het onvergetelijke moment. Het moment waarna de wereld er voor Iris nooit meer hetzelfde uit zal zien. Na lange uren in de rij zijn ze daar dan eindelijk. De meiden van Fifth Harmony. “Het was echt té vet. Zo gaaf. Om ze gewoon in het echt te zien. Ik kon met ze op de foto en heb zelfs een knuffel gekregen! Ongelofelijk. En ze zijn zo aardig en zeiden lieve dingen en namen de tijd. Het was alle wachten waard en nog veel mooier dan ik me had voorgesteld.”

Grote ogen kijken de kamer in. Ogen waarin tranen opwellen bij het ophalen van al deze herinneringen. De terugreis verliep in een roes. “Ik wist een tijdje gewoon bijna niets meer. Pas de volgende dagen kwamen alle mooie herinneringen beetje bij beetje terug. Er is echt een droom uitgekomen. Super gaaf dat mijn ouders dit met mij en mijn zusje hebben gedaan. Volgend jaar brengen ze een nieuw album uit. Dan gaan ze vast ook weer touren,” droomt Iris hardop. Marco Borsato zingt over dromen die bedrog zijn. Iris weet inmiddels wel beter.