Laatste fietskeuring van Veilig Verkeer bij de Woldborg

0
154
Grootegast Woldborg fietskeuring-4

GROOTEGAST – Veilig Verkeer Grootegast organiseerde voor de laatste keer dit jaar een officiële fietskeuring, deze keer bij de Woldborg in Grootegast. Er zal nog wel een herkeuring zijn volgende week, bij De Klister en Het Kompas in Opende, maar daarmee is het voor dit jaar klaar. In totaal waren er 284 fietsen die gekeurd moesten worden op de Woldborg door agenten Bert Luichies en Arjen Bakker. “Er zijn 98 fietsen niet helemaal door de keuring gekomen”, vertelt Eite Beute van Veilig Verkeer Grootegast. “Dan was de verlichting bijvoorbeeld niet helemaal goed.” De keuring werd in een klaslokaal van de school gehouden. “Buiten regende het”, lacht Beute. “En nu was het tenminste lekker warm.” Ook voegt Beute toe dat agenten Luichies en Bakker de komende weken op scholen gaan praten over fietsverlichting en veiligheid met betrekking tot vuurwerk. “En Veilig Verkeer Grootegast gaat volgend jaar gewoon weer verder met de fietsexamens!”, lacht hij.