Muziekvereniging Woudklank zegt vaarwel tegen koperblazers met afscheidsconcert

0
214
grootegast optreden woudklank 1

grootegast optreden woudklank 2grootegast optreden woudklank 3grootegast optreden woudklank 4grootegast optreden woudklank 5grootegast optreden woudklank 6grootegast optreden woudklank 7grootegast optreden woudklank 8grootegast optreden woudklank 9grootegast optreden woudklank 10GROOTEGAST – Muziekvereniging Woudklank uit Grootegast gaf vorige week haar laatste concert als harmonieorkest. Vanaf januari volgend jaar zullen zij verder gaan als houtblazerorkest. Met dit afscheidsconcert zeggen zij vaarwel aan de koperblazers die er nu nog zijn en gaan ze alleen door met de houtblazers. Voorzitter Chris Cruiming vond het concert een groot succes. “De zaal zat helemaal vol, dus er waren zeker wel vijftig tot zestig mensen.”

Na het concert werd er een nummer gespeeld met alleen de houtblaasinstrumenten. “Mensen vonden dat best verrassend”, vertelt Cruiming. “De warme klanken van de houtblaasinstrumenten werden goed ontvangen, dus we zijn positief over de toekomst.”

Aan het eind van het concert werd afscheid genomen van drie leden: Arie Alserda, al meer dan zestig jaar lid, Harm Visser en jeugdlid Pieter. Alserda wilde eigenlijk volgend jaar stoppen, maar vond dit een mooi moment om te pensioeneren van de vereniging. “We hebben hem aangedragen als erelid”, vertelt Cruiming. “Zestig jaar is een lange tijd.” Jeugdlid Pieter wilde liever trompet blijven spelen, en stapt dus over naar een andere vereniging.