Oude Dijk Opende voor 15 januari weer vrij toegankelijk

0
78

OPENDE- Het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Grootegast wil dat de Oude Dijk in Opende voor 15 januari 2016 weer vrij toegankelijk is. De Oude Dijk is een onverharde weg in Opende die de Provincialeweg verbindt met de Zuiderweg. Een van de aanwonenden moet voor deze datum de voorwerpen verwijderen die rondom zijn erf op de weg zijn geplaatst. Als dit op deze datum niet is gebeurd, legt de gemeente een dwangsom op. Het gaat onder meer om een hek met het bordje ‘verboden toegang’, een schutting, palen met gaas en aangeplant boom- en struikgewas.

Op 21 oktober 2015 heeft de Raad van State uitgesproken dat de Oude Dijk een openbare weg is. Volgens de Raad is het dertig jaar lang voor iedereen toegankelijk geweest. Daarom zouden de aanwonenden al het verkeer moeten dulden.