Project Sinnegreide uitgesteld

0
200

BUITENPOST – De komst van een zonneweide in Buitenpost is vertraagd. De gemeenteraad kon donderdag niet instemmen met de plannen van het college om de komst van de zogenaamde ‘Sinnegreide’ te onderzoeken. Het CDA wil eerst weten hoeveel draagvlak er voor de plannen is.

Het idee van het college is om de zonneweide te ontwikkelen zodat commerciële partijen er energie op kunnen wekken. Hiermee wil de gemeente het goede voorbeeld geven voor andere inwoners. Toch wil het CDA eerst weten of de inwoners en dat met name de omwonenden, wel achter de plannen staan.

Daardoor schuift de besluitvorming nog een maand door. Dit tot frustratie van sommige fracties, die na de vergadering lieten weten dat hierdoor een eventuele subsidieaanvraag ook pas volgend jaar ingediend kan worden. Zij vrezen daardoor zelfs een jaar vertraging.