René en Koen Theodorie gaan klusjes doen om geld in te zamelen

0
1756
Rene en Koen Theodorie Serious Request Zuidhorn2

ZUIDHORN – Toen de kerngroep van De Rank bij elkaar kwam om activiteiten te bedenken om geld in te zamelen voor Serious Request Zuidhorn, kwam Koen Theodorie met het idee om een ‘heitje voor een karweitje’ te gaan doen. “Dat hebben we toen met z’n allen opgepakt”, vertelt vader René Theodorie, die zelf ook in de kerngroep van De Rank zit.

Martijn Dekker, jongerenwerker bij De Rank, is ook enthousiast over het idee. “Met elke klus die er binnen komt hebben we meer mensen nodig”, vertelt hij. “Er zijn al mensen die hebben gevraagd of we willen helpen met een verhuizing. Als er vier mensen zouden komen helpen, zouden die mensen 100 euro doneren. Daarnaast hebben we ook nog andere klussen die de jongeren kunnen gaan doen. René heeft de klussen geregeld”, vertelt Dekker, “en hij en zijn zoon Koen gaan samen in ieder geval de hele dag bezig.”

Theodorie vult aan: “Het idee was om meerdere klussen te gaan doen, en zoals het er nu voor staat gaan we iemand helpen verhuizen, gaan we dakgoten schoonmaken en auto’s wassen. Er zijn een paar jongeren die ons gaan helpen om die klusjes uit te voeren op zaterdag 19 december. Dit zijn Ruben, Pieter, Robin en Christian, de jongens die het team versterken.” Er kunnen nog meer klusjes bij, vertelt Theodorie. “Maar het ligt er wel een beetje aan hoeveel jongeren er nog mee willen helpen, want de jongeren zitten ook met werk en voetbal”, lacht hij.