Serious Request: De Rank organiseerde een pubquiz om geld op te halen

0
148
Pubquiz Serious Request Zuidhorn

ZUIDHORN – De Rank organiseerde vorige week een pubquiz om geld op te halen voor de Serious Request-actie. Martijn Dekker, jongerenwerker bij De Rank in Zuidhorn, vond het een groot succes. “Het was super! Er was sowieso een mooie opkomst, er waren zeker tachtig tot vijfentachtig mensen aanwezig.”

De aanwezigen waren verdeeld in elf teams, die in acht rondes vragen moesten beantwoorden over verschillende soorten onderwerpen. Onderwerpen zoals sport, muziek en geschiedenis passeerden de revue. Natuurlijk kon het onderwerp Serious Request niet achterblijven. “Daar werd zelfs een hele ronde aan besteed”, lacht Dekker. “Wat heel grappig was die avond, is dat de deelnemers bloedfanatiek werden. Ieder team wilde ongelooflijk graag winnen. Er was zelfs hier en daar een volwassene die vals speelde”, grinnikt hij.

Elke vrijdagavond is er een pubquiz, georganiseerd door de commissie van het Jeugd Ontmoeting Centrum (JOC), maar afgelopen vrijdag was de pubquiz speciaal voor Serious Request. Tijdens de pubquiz werden er drinken en broodjes hamburgers verkocht, waarvan de opbrengst naar Serious Request Zuidhorn gaat. “De hele omzet gaat naar Serious Request”, weet Dekker te vertellen. “Niet alleen de winst. Dus de organisatie van de pubquiz heeft op deze manier ook een grote bijdrage geleverd. Zij zeiden: we gaan niet alleen de winst naar het goede doel doen, maar de hele omzet.”

Wat het uiteindelijke ingezamelde bedrag is, wil de commissie nog even geheim houden, vertelt Dekker. “JOC wil het bedrag nog even geheim houden, en het pas onthullen op zaterdag 19 december tussen 13:00 en 15:00, tijdens het evenement”, lacht hij. Wel weet hij te vertellen dat de organisatie aangenaam verrast was. “Het bedrag was veel hoger dan ze in eerste instantie verwacht hadden.”